Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Compania globalistă BlackRock da noua directie economica mondială si "prevestește" o criză fără precedent!

Postat la: 09.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O recesiune la nivel mondial este chiar după colț, în timp ce băncile centrale cresc agresiv costurile de împrumut pentru a domoli inflația - și de data aceasta, va declanșa mai multe turbulențe pe piață decât oricând, potrivit BlackRock, corporație multinațională americană de gestionare a investițiilor, cu sediul în New York.

Economia globală a ieșit deja dintr-o eră de patru decenii de creștere stabilă și inflație pentru a intra într-o perioadă de instabilitate accentuată - iar noul regim de imprevizibilitate sporită este aici pentru a rămâne, potrivit celui mai mare manager de active din lume.

Acest lucru înseamnă că factorii de decizie politică nu vor mai putea susține piețele la fel de mult ca în timpul recesiunilor din trecut, a scris o echipă de strategi BlackRock condusă de vicepreședintele Philipp Hildebrand într-un raport intitulat 2023 Global Outlook.

"Recesiunea este prevestită pe măsură ce băncile centrale se întrec în încercarea de a domoli inflația. Este opusul recesiunilor din trecut", au spus aceștia. "În acest nou regim, bancherii centrali nu vor veni în ajutor atunci când creșterea va încetini, contrar a ceea ce investitorii au ajuns să se aștepte. Evaluările acțiunilor nu reflectă încă pagubele care se anunță."

Perspectiva unui sprijin politic limitat înseamnă că investitorii au nevoie de metode mai dinamice - care implică schimbări mai frecvente ale portofoliului și adoptarea unei "viziuni mai granulare asupra sectoarelor, regiunilor și claselor secundare de active" - pentru a naviga prin volatilitatea care va urma, potrivit BlackRock.

"Ceea ce a funcționat în trecut nu va funcționa acum", au spus strategii. "Vechea carte de joc de a cumpăra pur și simplu 'buying the dip' nu se aplică în acest regim de compromisuri mai ascuțite și de volatilitate macro mai mare. Nu vedem o revenire la condiții care să susțină o piață comună a acțiunilor și obligațiunilor de tipul celei pe care am experimentat-o în deceniul anterior."

Băncile de pe Wall Street, de la Morgan Stanley și Bank of America la Deutsche Bank, au avertizat că acțiunile americane ar putea să se prăbușească cu peste 20% în 2023 din cauza unei încetiniri economice și a riscurilor de lichiditate alimentate de majorările de dobândă ale Rezervei Federale. Directorul general al Goldman Sachs, David Solomon, vede doar 35% șanse ca economia americană să evite o recesiune.

O încetinire a pieței imobiliare, întârzieri în planurile de investiții ale companiilor, o scădere a economiilor consumatorilor și deteriorarea încrederii directorilor executivi sunt primele semne ale viitoarei crize economice, potrivit BlackRock.

Cu toate acestea, piața bursieră nu a luat încă în calcul magnitudinea potențială a iminentului declin economic, au spus strategii.

"Nu credem că acțiunile au un preț complet pentru recesiune", au adăugat aceștia. "Așteptările privind câștigurile corporative nu au reflectat încă pe deplin nici măcar o recesiune modestă. Acest lucru ne menține subponderarea tactică a acțiunilor de pe piețele dezvoltate".

Indicele S&P 500 al acțiunilor americane cu capitalizare mare a crescut cu peste 12% față de minimul ultimelor 23 de luni atins în octombrie, stimulat în principal de așteptările că Rezerva Federală va încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor după o recentă retragere a inflației.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE