Comisia Europeană apără Austria "până la moarte": OMV nu vor plăti taxa de solidaritate!
Postat la: 09.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Guvernul României a primit răspunsul din partea Comisiei Europene în legătură cu clarificarea modului în care va fi aplicată taxa de solidaritate impusă pe profitul companiilor petroliere. Din explicațiile date de CE rezultă faptul că grupul austriac OMV Petrom nu este obligat să achite către statul român această taxă.
Comisia Europeană arată că acel prag de 75% nu poate fi scăzut de către statele membre, pentru că este prevăzut în regulamentele generale.
"Am înțeles din scrisoarea dvs. că aveți în esență trei întrebări care se referă toate la domeniul de aplicare a regulamentului, și anume care sunt societățile care intră în domeniul de aplicare a contribuției de solidaritate.
În primul rând, vă întrebați dacă un stat membru ar putea "reduce" pragul de 75 %. la care se face referire în definiția "societăților din Uniune și a sediilor permanente cu activități în sectorul petrolului brut, al gazelor naturale, al cărbunelui și al rafinăriilor", astfel cum este stabilit la articolul 2 2(17) din regulament.
Nu este cazul. Pragul de 75 % este pe deplin și parte integrantă din definiția stabilită de regulament ca o chestiune de drept al UE. Prin urmare, statele membre individuale nu îl pot modifica din proprie inițiativă.
În al doilea rând, înțeleg că doriți să obțineți clarificări cu privire la codurile NACE rev2 aplicabile stabilite în Regulamentul (CE) nr. 1893/2006 care corespund activităților economice acoperite de definiția de "societăți și sedii permanente din Uniune cu activități economice".
În domeniul extracției, mineritului, rafinării petrolului sau fabricării cuptorului de cocserie produse de cocserie". Aceasta se referă la următoarele activități economice: 05.1 extracția de huilă; 06.1 extracția de petrol brut; 06.2 extracția de gaze naturale; 19.1. fabricarea produselor de cocserie
de cocserie; și 19.2. fabricarea de produse petroliere rafinate.
În al treilea rând, în ceea ce privește ultima dumneavoastră întrebare, cum poate fi atins pragul de 75% menționat în definiție ar trebui să fie aplicat modelelor de afaceri la care faceți referire în scrisoarea dvs. sunt necesare informații suplimentare din partea noastră pentru a înțelege problema pe care vă concentrați. Prin urmare propun ca serviciile dvs. să organizeze o întâlnire cu serviciile mele pentru a discuta în continuare.", arată Comisia Europeană.
Ce prevede OUG-ul adoptat în România
Prevederea din Regulamentul European: Art. 2, pct. 17 „societăți din Uniune și sedii permanente care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriilor" înseamnă societăți din Uniune sau sedii permanente care generează cel puțin 75 % din cifra lor de afaceri din activități economice în domeniul extracției, mineritului, rafinării țițeiului sau fabricării produselor de cocserie, astfel cum se menționează în Regulamentul (CE) nr. 1893/2006 al Parlamentului European și al Consiliului.
Prevederea din OUG 186/2022: Articolul 1(1) Sunt contribuabili obligați la plata contribuției de solidaritate plătitorii de impozit pe profit (...) care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriilor, care fac obiectul Regulamentului (CE) nr. 1.893/2006 al Parlamentului European (...) privind domenii statistice specifice, cu codurile CAEN: 0610 - „Extracția țițeiului", 0620 - „Extracția gazelor naturale", 0510 - „Extracția huilei", 1910 - „Fabricarea produselor de cocserie" și 1920 - „Fabricarea produselor obținute prin rafinarea petrolului" și care au ponderea acestor activități în cifra de afaceri de peste 75% inclusiv.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de energie electrică, astfel că cererea va crește, iar prețurile se vor ajusta și ele.
-
Un celebru actor povestește cum a rămas fără casă în urma incendiilor dezastruoase din Los Angeles: Nu am văzut niciodată un loc atât de perfect ars
Actorul Mel Gibson a rămas fără casă în urma incendiilor devastatoare din zona Los Angeles. Gibson a povestit că din casa sa nu a mai rămas nimic. Ai putea să o pui într-o urnă, a spus celebrul actor.
-
China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Ce sunt și la ce folosesc
O echipă de cercetători din China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Deși scopul exact al acestei tehnologii rămâne incert, rezistența remarcabilă a acestor insecte deschide multiple posibilități de utilizare. Printre acestea, se numără monitorizarea zonelor periculoase inaccesibile pentru oameni, reducând astfel riscurile asociate.
-
Caz bizar: calvarul prin care a trecut o femeie, după ce o nunta falsă de pe Instagram s-a dovedit a fi reală
O femeie din Australia şi-a anulat căsătoria după ce şi-a dat seama că o ceremonie de nuntă falsă la care a luat parte pentru o farsă pe reţelele de socializare era de fapt reală. Mireasa neştiutoare a declarat că partenerul ei a fost un influencer de social media care a convins-o să ia parte la ceremonie ca o „farsă" pentru contul său de Instagram.
-
Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
Soldații nord-coreeni ai lui Kim Jong Un, trimiși să lupte în Ucraina de partea rușilor, folosesc o practică șocantă de a detecta minele inamicului. Situația este cu atât mai ciudată cu cât aceștia nu sunt obligați, ci o fac de bunăvoie.
-
Oamenii de știință au identificat structuri gigantice necunoscute în adâncurile Pământului
Oamenii de știință au identificat structuri masive neașteptate în mantaua Pământului, la câțiva kilometri sub Oceanul Pacific, utilizând tehnologii avansate de analiză a undelor seismice. Această descoperire pune sub semnul întrebării teoriile existente despre formarea și evoluția planetei noastre.
-
Oceanele ating noi recorduri de temperatură. Descoperiri alarmante ale studiilor
Oceanele lumii au fost în 2024 mai calde comparativ cu oricare alt an de la începerea măsurătorilor, a constatat un studiu. Recordul se aplică atât temperaturilor de suprafaţă, cât şi căldurii stocate la o adâncime de 2.000 de metri, potrivit cercetătorilor conduşi de Lijing Cheng de la Institutul de Fizică Atmosferică al Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Descoperire de senzație: Comori ascunse în al Doilea Război Mondial, au ieșit la lumină dintr-o catedrală
Un set de obiecte regale din secolul al XVI-lea, ascuns sub o scară timp de aproape un secol, a fost recuperat din Catedrala Vilnius din Lituania. Coroanele de aur, inelele și celelalte accesorii găsite au dispărut din 1939, când au fost ascunse, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.
-
Anul 2025 se preconizează sumbru pentru afaceri: Antreprenorii români îngheață investițiile
Mare parte dintre firmele din România vor îngheţa investiţiile în acest an, pe fondul provocărilor fiscale şi incertitudinilor tot mai mari privind evoluţia economiei, în timp ce doi din trei antreprenori nu vor deschide noi linii de business şi investiţii în 2025, relevă un barometru de opinie în rândul investitorilor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu