Colonizarea de pe Marte: Elon Musk vrea să trimită o mie de nave spațiale simultan spre Planeta Roșie și să cpnstruiască o bază pe Lună
Postat la: 13.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Elon Musk își dublează angajamentul față de colonizarea planetei Marte. Într-un discurs ținut la instalația Starbase a SpaceX din Boca Chica, Texas, el a prezentat o actualizare a modului în care progresele înregistrate de racheta Starship a companiei și scăderea drastică a costurilor de lansare ar putea, într-o zi, să vadă mii de nave în același timp îndreptându-se spre Planeta Roșie.
Fondatorul SpaceX nu a făcut niciodată un secret din obiectivul său final de a coloniza Marte pentru a face din omenire o specie multiplanetară. Deși a făcut anterior previziuni destul de optimiste cu privire la momentul în care intenționează să trimită prima navă spațială de pionierat pentru a începe colonizarea, el a rămas categoric în legătură cu modul în care vede popularea sistemului solar și dincolo de acesta ca pe o protecție împotriva căderii civilizației sau chiar a extincției umane.
Nu este o idee nouă. Conceptul a fost adoptat de H G Wells, care a fost ironizat de C S Lewis în cartea sa " Out of the Silent Planet", și a fost un element de bază al science-fiction-ului timp de peste un secol, dar, având în vedere că Musk preconizează că SpaceX va reprezenta în curând 90 % din toate lansările spațiale orbitale și că noile sale rachete vor face ca costurile acestor lansări să ajungă în subsol, merită să îl ascultăm.
Potrivit lui Musk, el vede primele colonii înființate pe Marte în termen de 20 de ani, iar compania sa construiește deja superfabrici și înființează locații de lansare pentru a susține acest lucru. În viziunea sa, acesta nu va fi un mic avanpost precum cele pe care NASA le plănuiește pentru Lună, care vor fi vizitate doar ocazional, ci un oraș cu un milion de oameni care se află acolo pentru viață.
În plus, intenționează să își construiască propria bază lunară. Cheia pentru acest lucru este dezvoltarea rapidă a lansatorului și a vehiculului Starship, care a efectuat deja trei zboruri de testare orbitale. Deși niciunul dintre acestea nu a fost un succes deplin și toate s-au încheiat cu pierderea prematură a vehiculelor, SpaceX este imperturbabilă datorită politicii sale de dezvoltare a rachetelor de la testare la distrugere.
Cu un al patrulea zbor programat pentru luna mai, Musk prezice deja o șansă de până la 90% ca prima treaptă Super Heavy să fie recuperată în siguranță de către noul turn de capturare Mechazilla al companiei - care folosește brațe gigantice pentru a fixa racheta în timpul aterizării sale în forță. O aterizare forțată a celui de-al doilea etaj Starship va veni mai târziu, după noi modificări. În plus, alte șase propulsoare și navete sunt în curs de construcție, ritmul de asamblare urmând să se accelereze foarte mult.
Musk a prezentat, de asemenea, modificările aduse designului Starship. Grupul de motoare Raptor utilizate în seria actuală de teste asigură 280 de tone de împingere fiecare.El preconizează că această cantitate va fi în curând mărită la 330 de tone, ceea ce va conferi sistemului de lansare Starship o împingere totală la decolare de 10.000 de tone. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că motoarele au fost mult simplificate prin integrarea unor elemente precum sistemele de răcire în motoare, ceea ce le face mai ușoare și mai fiabile.
Odată cu aceasta, racheta Starship va crește în dimensiune cu 10 m (33 ft) și cu sarcini utile mult mai mari de 200 de tone pe orbita joasă a Pământului. Nava din a doua treaptă va fi, de asemenea, capabilă de transferul de combustibil pe orbită, SpaceX testând deja această tehnologie.
Poate că cea mai sobră predicție aici este în ceea ce privește economia. Musk susține că, atunci când Starship 3 va fi gata de serviciu, va pune pe orbită cele 200 de tone ale sale pentru același cost ca și jumătatea de tonă a lui Falcon 1, ceea ce ar revoluționa explorarea și exploatarea spațiului.9 milioane de dolari pentru 200 de tone ar fi o scădere de 400 de ori.
Totuși, Musk fiind Musk, nu se mulțumește cu atât. El vrea să construiască o flotă de nave spațiale cu variante specializate pentru Pământ, Lună și Marte - cea din urmă fiind proiectată să fie demontată la aterizare pentru a oferi coloniștilor materiale de construcție. El prevede un convoi de o mie de nave care se asamblează și se alimentează pe orbita Pământului în așteptarea momentului optim pentru a merge pe Marte - o fereastră care apare la fiecare 26 de luni pentru începutul călătoriei de 259 de zile. Numai acest lucru va necesita 10 lansări pe zi, în fiecare zi, pentru a fi susținut.
Ca să nu mai vorbim de planurile sale de a înființa fabrici de cracare a combustibilului pe Marte și tot felul de infrastructuri, inclusiv, dacă va obține permisiunea, centrale nucleare pentru a face totul să funcționeze.
"Dacă vă puteți imagina toate aceste nave spațiale așteptând pe orbită ca planetele să se alinieze și apoi această flotă stelară gigantică să decoleze spre Marte", a spus Musk. "În regulă, deci chiar vom face acest lucru. Și când te gândești unde a început totul, această [bază stelară] era literalmente doar un banc de nisip unde ne aflăm acum. Și acum uitați-vă la ce am făcut aici. Și am reușit să facem trei zboruri de pe Starship și urmează un al patrulea. Și construim o fabrică gigantică care va fi capabilă să producă un număr masiv de nave. Deci este real. Chiar vom face asta! Vom duce omenirea pe Marte. Și sunt convins că o puteți face."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu