Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Colegiul American al Medicilor spune că o ciupercă cu o rată de ucidere de 60% este o "amenințare urgentă" care se răspândește în SUA

Postat la: 23.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Șefii din domeniul sănătății din Statele Unite au ieșit la rampă cu un nou avertisment cu privire la presupusa creștere și răspândire a Candida auris, sau C. auria, o tulpină de drojdie microscopică despre care autoritățile susțin că este foarte mortală.

La fel ca și coronavirusul Wuhan (Covid-19) de dinaintea sa, C. auria nu este un fenomen natural în mediul înconjurător. De asemenea, ciuperca apare rar în eprubetele din laboratoarele care se ocupă de agenții patogeni asociați, ceea ce ridică întrebarea: De unde a apărut C. auria?

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, C. auria ucide peste 60 la sută din persoanele pe care le infectează. Agenția federală  a avertizat în 2019, chiar înainte de aparitia Covid, că C. auria reprezintă o "amenințare urgentă".

Între 2020 și 2021, ni se spune, numărul de cazuri de C. auria s-a triplat în comparație cu anii anteriori. Au apărut, de asemenea, noi tulpini de C. auria rezistente la mai multe medicamente și sunt din ce în ce mai frecvente.

Cea mai frecventă formă de transmitere are loc în unitățile sanitare ocupate de persoanele în vârstă. Se spune că rezidenții cu dispozitive permanente, cum ar fi un stimulator cardiac, sau care utilizează ventilatoare mecanice, sunt cei mai expuși riscului de a o contracta.

În general, persoanele sănătoase nu trebuie să își facă griji cu privire la C. auria, dar pentru persoanele fragile și vulnerabile, aceasta ucide intr-un procent urias.

Autorii unui nou studiu despre C. auria susțin că transmiterea ciupercii este determinată în mare măsură de "practicile generale deficitare de prevenire și control al infecțiilor în unitățile sanitare". Cercetarea lor este publicată în revista Annals of Internal Medicine.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vorbește acum și ea despre C. auria, susținând că infecțiile devin o "amenințare majoră" pentru sănătatea publică. Motivul, insistă organismul de conducere al Națiunilor Unite, are legătură cu încălzirea globală și schimbările climatice.

La fel ca în cazul Covid, CDC a început să raporteze săptămânal numărul de "cazuri" de C. auria.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE