Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Clubul de Presă cere Guvernului să intervină contra abuzurilor YouTube și Facebook!

Postat la: 24.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT

Consecvent principiului său de bază conform căruia libertatea de exprimare este unul dintre cele mai importante drepturi ale unei lumi democratice și, cu atat mai mult, niciun jurnalist nu ar trebui sa fie contrans mai presus de propria sa conștiința, Clubul de Presă ia act și condamnă interventia brutala a Youtube și Facebook, care au cenzurat și suspendat la comandă conturi importante din presa romaneasca precum canalul lui Ion Cristoiu, conturile Gold FM, ale lui Luis Lazarus și Zeus TV pentru ca de-alungul timpului nu au dorit să se inregimenteze în politica editoriala globalista, începând cu perioada pandemiei, apoi cu războiul din Ucraina și culminand cu situalia din Israel. Reamintim ca jurnalistul este obligat prin meseria sa sa relateze toate punctele de vedere și ca se afla în primul rând în slujba opiniei publice și nu a vreunei entitati oculte.

Din cauza suspendării conturilor de pe rețelele de socializare, jurnaliștilor li se produc nu doar prejudicii de imagine, ci prejudiciilor materiale, având în vedere faptul că nu mai pot monetiza conținutul pe care îl publică. Clubul de Presa cere Guvernului României sa intervină în acest abuz generat de filialele din Romania ale Youtube și Facebook și sa solicite restituirea conturilor și incetarea sanctiunilor. Puterea executivă are datoria de a proteja presa liberă și, mai mult decât atât, trebuie să asigure dreptul cetățenilor la liberă și corectă informare.

În numele Clubului de Presă,
Bogdan Comaroni
membru Consiliul de Onoare

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE