ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Climatologul Roxana Bojariu a spus de marțea trecută că ciclonul Ashley nu există: "Nu răspândiți mai departe știri daca nu aveți sursa autorizată!"

Postat la: 30.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Au ieșit pe retelele sociale niște postări ale  meteorologului Roxanei Bojariu de marțea trecută. Climatologul din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a sustinut: „Nu există la momentul ăsta nicio furtună Ashley! Luați, vă rog, în considerare doar sursele autorizate de informații!"

"Există doar o listă cu numele ce vor fi date furtunilor foarte puternice în acest sezon și primul e <Ashley>, apoi <Bert>. Lista e a celor de la serviciile meteo britanice, olandeze și irlandeze. Dar numele nu au fost încă folosite, ptentru că nu a fost cazul - ciclon/furtună nord-atlantic/a deosebit de puternic/a! Nu răspândiți mai departe știri daca nu aveți sursa autorizată a lor. Mâine/poimâine veți afla stirea că suntem atacați pe aliniamentul Focșani- Namoloasa și se prăbușesc comunicațiile, se blochează infrastructura de transport etc. - dintr'o <anonimă>! (L-aș pune pe Smiley, dar nu e de glumă)", a scris climatologul ANM.

„Astia cu Ashley in sus si Ashley in jos, poate nu înțeleg englezește. Sau vor să le ia caimacul Britanicilor, Olandezilor și Irlandezilor! Mi se pare că traiesc între paginile unei scrieri de Urmuz! Voi înțelegeți ca surse mioritice neidentificate au denumit cu de la sine putere un sistem de joasă presiune, după criteriile lor suprarealiste?! Colegii noștri cu lista numelor (de mai jos) nu au considerat necesar sa dea nume ciclonului pentru că ciclonul ce ne va afecta si pe noi nu ajunge la carcteristicile de intensitate care sa-l faca celebru, meteorologic vorbind.

Asta nu înseamna că e de neglijat pt noi:

  • va fi răcirea de la sfârșit de săptămână
  • vor fi precipitații destul de consistente la începutul săptămânii viitoare - cât de consistente și unde va fi cel mai mult, se va vedea mai clar în zilele următoare.

Bottom line: Astia cu Ashley, vedeti ca va cauta la <copirat> serviciile meteo britanic, olandez si irlandez!", a mai scris Roxana Bojariu în altă postare.

La randul sau, conferențiar doctor Lucian Sfîcă, specialist în meteorologie și cadru universitar, atrage atenția asupra panicii create de experții meteo din România, alături de mass-media inconștientă. "Așa-zisul ciclon Ashley nu există, fiind o invenție care nu are nicio confirmare la nivel european sau mondial.", a spus el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE