Ciudata și misterioasa dispariție a submarinului Titan, care vizita epava Titanicului: detalii despre mașinăria incredibilă VIDEO
Postat la: 20.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Submarinul Titan, folosit pentru a vizita epava vasului Titanic, de pe fundul Oceanului Pacific, a dispărut în mod misterios. La bordul submarinului se aflau cinci oameni, printre care miliardarul şi exploratorul britanic Hamish Harding. Este o zonă izolată şi este o adevărată provocare logistică să se organizeze o căutare în acea zonă.
Dispariția acestui submarin ultra avansat din punct de vedere tehnologic este ciudată, pentru că deține o mulțime de elemente de siguranță, care l-ar fi putut aduce la suprafață. Contactul cu submersibilul Titan a fost pierdut după o oră și 45 de minute de la începerea scufundării, duminică după-amiază, potrivit Pazei de Coastă americane.
Titan este un submarin de cercetare, care poate transporta cinci persoane, de obicei un pilot și patru "specialiști de misiune", care pot fi arheologi, biologi marini sau oricine își poate permite această experiență ca turist. Fabricat din "titan și fibră de carbon înfășurată în filamente", ambarcațiunea de 6,7 metri cântărește 10.432 kg, echivalentul a aproximativ șase mașini de dimensiuni medii și este capabil să se scufunde la adâncimi de 4.000 de metri "cu o marjă de siguranță confortabilă", potrivit operatorului OceanGate.
Acesta folosește patru propulsoare electrice pentru a se deplasa și dispune de o baterie de camere, lumini și scanere pentru a explora mediul înconjurător. OceanGate spune că vizorul lui Titan este "cel mai mare dintre toate submersibilele de mare adâncime" și că tehnologia sa oferă o "priveliște de neegalat" a adâncurilor oceanului. Pentru a comunica, acesta folosește tehnologia prin satelit Starlink a lui Elon Musk, deși nu este clar dacă aceasta a fost cauza pierderii contactului. Submarinul are o rezervă de oxigen îmbuteliat de 96 de ore care ar dura, în teorie, până joi dimineața. Cu toate acestea, limita de oxigen ar putea fi afectată de ritmul de respirație al celor din interiorul ambarcațiunii, mai ales dacă la bord se află turiști cu experiență limitată în scufundări.
Este prea devreme pentru a spune ce s-a întâmplat, dar experții au oferit câteva dintre cele mai probabile scenarii, de la ciocnirea de epavele Titanicului, la o pană de curent sau o problemă cu sistemul de comunicații al submarinului. Epava Titanicului, care se află la o adâncime de aproximativ 3.800 de metri pe fundul oceanului, este înconjurată de resturi de la dezastrul de acum mai bine de un secol. "Sunt părți din el peste tot. Este periculos", a declarat Frank Owen OAM, un oficial pensionat al Marinei Regale Australiene și director al proiectului de evacuare și salvare a submarinelor.
Contactul a fost pierdut după 1 oră și 45 de minute de la plecarea submarinului, ceea ce sugerează că echipajul s-ar fi aflat aproape de, sau pe fundul apei, spune Owen. Tita are o viteză maximă de trei noduri, dar este cu atât mai lent cu cât se duce mai adânc. În cazul în care se încurcă sau în cazul unei pene de curent sau de comunicații, Titan este echipat cu greutăți de lansare, care pot fi eliberate în caz de urgență, creând suficientă flotabilitate pentru a-l duce la suprafață. Titan dispune de o serie de semnale, lumini, reflectoare și alte echipamente pe care le poate folosi odată ajuns la suprafață pentru a atrage atenția.
Un alt scenariu este că a existat o infiltrare a apei în interiorul submarinului, caz în care prognosticul nu este bun, a declarat Alistair Greig, profesor de inginerie marină la University College London. "Dacă a coborât pe fundul mării și nu se poate întoarce la suprafață cu propriile forțe, opțiunile sunt foarte limitate", a spus Greig. "În timp ce submersibilul ar putea fi încă intact, dacă se află dincolo de platoul continental, există foarte puține nave care pot ajunge atât de adânc și cu siguranță nu scafandri".
Chris Parry, un contraamiral în retragere din cadrul Marinei Regale britanice, a declarat pentru Sky News că o salvare de pe fundul mării este "o operațiune foarte dificilă". "Natura reală a fundului mării este foarte ondulată. Titanicul însuși se află într-un șanț. Există o mulțime de resturi în jur. Așa că încercarea de a face diferența cu sonarul în special și de a încerca să țintești zona în care vrei să cauți cu un alt submersibil va fi într-adevăr foarte dificilă".
Here is a video tour and overview of the #OceanGate #Submersible that visits the #Titanic wreck. There’s only one window on the vehicle, and the rest is seemingly controlled by LCD screens and an Xbox controller. My experience in risk mitigation signals several points of concern. pic.twitter.com/XaKF2zTf0a
— ???? InfoSec Coydog ???? (@NativeIndianDog) June 20, 2023
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu