Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












China și SUA au anunțat că până în 2025 roboții umanoizi vor fi produși în serie mare

Postat la: 14.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un document al guvernului de la Beijing, făcut public recent, precizează că oamenii de afaceri chinezi au luat inițiativa înaintea guvernului în privința producției de roboți umanoizi.

Unul dintre producători, startup-ul Fourier Intelligence, a declarat că va începe producția în masă a robotului său umanoid, numit GR-1, până la sfârșitul acestui an, potrivit South China Morning Post, citată de Bloomberg. Compania, cu sediul în Shanghai, a declarat pentru publicația chineză că speră să poată livra, în 2024, mii de roboți. Modelul GR-1 poate căra o greutate de până la 50 de kilograme și atinge o viteză de 5 kilometri pe oră. Documentul publicat de ministerul chinez al industriei notează de asemenea că roboții dezvoltați autohton ar trebui să poată opera în condiții „aspre", fără a oferi însă mai multe detalii cu privire la ce ar însemna acestea, dar se presupune că ar putea fi vorba despre folosirea lor în scopuri militare.

De cealaltă parte, în SUA sunt dezvoltate o serie de modele umanoide de roboți. Există deja o concurență acerbă în acest domeniu între companii precum Agility Robotics, Boston Dynamics și Tesla, cea din urmă companie surprinzând anul trecut publicul din întreaga lume cu modelul său Optimus. Elon Musk, care a și prezentat prototipul robotului Optimus, a spus că ar putea fabrica sute de milioane de exemplare și că modelul va fi vândut cu mai puțin de 20.000 de dolari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE