Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












China construieşte un baraj înalt de 180 de metri fără muncitori: foloseşte doar inteligenţă artificială şi imprimarea 3D!

Postat la: 11.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

China plănuieşte să construiască un baraj hidroenergetic în doi ani, utilizând doar inteligenţa artificială şi roboţi de construcţie, fără să implice deloc forţă de muncă umană, au declarat oamenii de ştiinţă implicaţi în proiect.

Barajul Yangqu situat pe platoul tibetan va fi asamblat strat cu strat, ca şi în cazul tipăririi 3D, a informat pentru prima dată ziarul South China Morning Post, duminică, menţionând o lucrare publicată în luna aprilie în Jurnalul de la Universitatea Tsinghua, potrivit Business Insider.  Când va fi finalizat proiectul, va fi cea mai înaltă structură din lume construită utilizând procese de imprimare 3D. Recordul actual este deţinut de o clădire de birouri cu două etaje situată în Dubai, care are o înălţime de 6 metri. Potrivit ziarului, barajul Yangqu va avea o înălţime de 179m.

Pentru construirea barajului va fi utilizat un sistem bazat pe inteligenţă artificială pentru a urmări o linie de asamblare automată, care începe cu o flotă de camioane fără pilot folosite pentru transportul materialelor de construcţie în diferite părţi ale şantierului, conform cercetătorilor. Când un strat este complet, roboţii vor transmite informaţii despre starea construcţiei înapoi către sistemul AI. Cu toate acestea, extracţia materialelor de construcţie va fi făcută manual, au menţionat oamenii de ştiinţă. Utilizarea sistemului AI şi a echipei sale de roboţi vor contribui la eliminarea erorilor umane, susţine autorul principal Liu Tianyun de la Universitatea Tsinghua. 

Conform cercetătorilor, barajul Yangqu îi va livra Chinei 5 miliarde de kilowaţi pe oră. Conform echipei coordonate de Liu Tianyun, potrivit SCMP, dacă construcţia va avea succes, metoda construcţiei ar putea fi utilizată şi pe alte proiecte, precum construcţia de drumuri. China se confruntă cu o scădere a ratei natalităţii şi cu o posibilă lipsă de forţă de muncă. Din această cauză, s-ar fi îndreptat către automatizare pentru a-şi menţine industriile în continuă creştere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE