ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




China a interzis importurile din România: Virusul are o răspândire fulminantă

Postat la: 08.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

China a interzis importurile de ovine și caprine din Grecia şi România pentru a preveni o eventuală răspândire a pestei micilor rumegătoare.

Concret, potrivit unei relatări Reuters, interzicerea importurilor din Grecia, printr-o hotărâre emisă de autoritatea vamală și de Ministerul Agriculturii, a intrat în vigoare la 26 iulie, în timp ce interdicția de import din România a intrat în vigoare la 2 august, potrivit comunicatelor aferente.

Se reamintește că pesta micilor rumegătoare a fost depistată luna trecută (pe 11 iulie) pentru prima dată în Grecia și mai precis în regiunea Thessalia. Până duminică, 8 august, sunt în vigoare măsurile restrictive ale Ministerului Dezvoltării Rurale și Alimentației din Grecia pentru transportul și sacrificarea animalelor în toată ţara.

Până în prezent, în Grecia, conform datelor Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor, au fost omorâte aproximativ 14.000 -15.000 de oi și capre în toată țara, în timp ce numărul aferent pentru România ajunge la 230.000. De menţionat că virusul nu infectează oamenii, dar este foarte contagios în rândul caprinelor şi ovinelor și poate ucide până la 70% dintre animalele infectate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE