Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Chiar dacă sindicatele au anunțat încetarea grevei, majoritatea profesorilor sunt hotărâţi să nu participe la niciun examen naţional!

Postat la: 12.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret", Marius Nistor, a transmis vineri, din mijlocul profesorilor veniţi în Capitală pentru a protesta, că - dacă vrea să oprească greva - Guvernul ar trebui să dea „o ordonanţă de urgenţă cu aplicarea imediată a grilei de salarizare".

Profesorii nu mai cred în promisiunile Guvernului şi în ce va fi. Asta tot aud, că va fi, că vom face, că vom... Am văzut eu cum au fost făcute legile unitare în folosul unora. Colegii sunt hotărâţi, sunt peste 70 la sută în grevă. Vreau să vă spun că va fi foarte urât în situaţia în care Guvernul nu înţelege nimic. Pentru că starea de furie, de frustrare şi de nemulţumirea este maximă!", a declarat Marius Nistor.

Liderul sindical a dezvăluit că „ceea ce nu se spune este ca majoritatea profesorilor sunt hotărâţi să nu participe la niciun examen naţional".

„Nu poţi face examene naţionale fără profesori. Eu vă spun care este realitatea. Refuză categoric să participe la aşa ceva. La examene. Cu grevă sau fără grevă, este poziţia personală a fiecărui coleg. Dacă nu se rezolvă absolut nimic, asta va fi reacţia mai departe", a subliniat Marius Nistor.

În acelaşi timp, liderul profesorilor a explicat că nu este interesat de planurile politice care vizează rocada guvernamentală, „dacă se gândesc în interesul României, atunci pun mâna şi rezolvă treaba asta rapid, nu până la 1 iulie".

„Nu mai vrem jumătăţi de măsură. Deci au ajuns în faza în care s-au radicalizat extraordinar de mult. Jigniri la adresa corpului profesoral, intimidări la adresa colegilor, promovate din păcate puternic de tot. Uitaţi-vă la TV şi vedeţi foarte clar ce se spune acolo. De la ‘marş la catedră', care nu a făcut altceva decât să irite, până la chestia aia ‘cum îşi permite cineva să boicoteze examenele naţionale' (a lui Klaus Iohannis - n.r.) - toate astea nu au făcut decât să toarne graz pe foc. Şi asta arată foarte clar că nu se înţelege de fapt ce este în cancelarii. Şi eu vă spun că m-am dus în cancelarii ieri şi nu vorbesc de grevă generală, ei vorbesc de o revoltă. Oamenii sunt revoltaţi. Dacă nu se înţelege treaba asta...", a afirmat Marius Nistor.

Cât despre faptul că guvernanţii spun că de fiecare dacă profesorii au cerut mai mult şi mai mult şi mai mult, liderul sindical a ţinut să precizeze că „ei au adus oamenii în situaţia asta".

„Pentru că noi am plecat cu un mandat, ei s-au tot făcut că negociază, au dat cu ţârâita, câteodată au venit cu declaraţii jignitoare, le-am comunicat colegilor şi iritarea a crescut. Deci cu cât s-au lungit mai mult aceste discuţii, cu atât s-a amplificat starea de nemulţumire. Este logic", a conchis Marius Nistor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE