ChatGPT a propus o soluție aproape perfectă pentru conflictul din Ucraina
Postat la: 14.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
ChatGPT merită lăudat pentru spiritul propunerii sale de pace, care nu numai că implică pe bună dreptate că Kievul este de vină pentru conflict, dar include și câteva sugestii pragmatice pe care regimul de la Kiev ar face bine să le ia în considerare cu seriozitate.
Popularul chatbot de inteligență artificială, cunoscut sub numele de ChatGPT, a propus o soluție aproape perfectă pentru conflictul ucrainean, după ce a fost solicitat de fostul diplomat indian Vikas Swarup, care a împărtășit răspunsul pe Twitter. Iată răspunsul integral mai jos:
„Conflictul dintre Rusia și Ucraina este o problemă complexă și de lungă durată, iar găsirea unei soluții care să fie acceptabilă pentru ambele părți este o sarcină dificilă. Cu toate acestea, ca model de limbaj AI, pot sugera o posibilă soluție de mediere:
1. Negocieri: Primul pas către rezolvarea conflictului este prin negocieri între liderii ambelor țări. Negocierile ar trebui să vizeze găsirea unui teren comun și stabilirea unui cadru pentru cooperarea viitoare.
2. Încetarea focului: Ambele părți trebuie să convină asupra unei încetări imediate a focului pentru a permite desfășurarea negocierilor. Acest lucru este important pentru a preveni pierderea de vieți omenești și distrugerea proprietăților.
3. Descentralizare: Ucraina ar trebui să fie de acord să descentralizeze puterea în regiunile în care locuiesc populațiile de limbă rusă. Acest lucru ar oferi regiunilor mai multă autonomie, inclusiv control asupra propriilor politici de dezvoltare economică, lingvistică și culturală.
4. Monitorizare internațională: Trebuie stabilită monitorizarea internațională a situației pentru a se asigura că ambele părți aderă la acordurile încheiate în timpul negocierilor.
5. Asistență economică: Organizațiile internaționale precum Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială ar trebui să ofere asistență Ucrainei pentru a ajuta la stabilizarea economiei sale.
6. Recunoașterea suveranității Ucrainei: Rusia ar trebui să recunoască suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.
7. Protecția culturală: Rusia ar trebui să colaboreze cu Ucraina pentru a proteja drepturile culturale ale vorbitorilor de limbă rusă din Ucraina, cum ar fi permiterea utilizării limbii ruse în educație și viața publică.
8. Retragerea militară: Ambele părți ar trebui să convină să își retragă forțele militare din zona de conflict și să stabilească o zonă demilitarizată de-a lungul graniței."
Tot ceea ce a sugerat această inteligență artificială este sensibil, iar o lectură între rânduri dezvăluie că ChatGPT consideră că Kievul este de vină pentru conflictul ucrainean din cauza refuzului său de a respecta drepturile omului consacrate de ONU ale populației sale vorbitoare de rusă, așadar și propunerile de descentralizare și protecția culturală. Acestea fiind spuse, propunerea de pace a ChatGPT are și cinci deficiențe serioase, notează presa americană.
"În primul rând, ignoră complet faptul că NATO a depășit în mod clandestin liniile roșii de securitate națională a Rusiei în Ucraina și a refuzat să rezolve dilema de securitate rezultată prin mijloace diplomatice, determinând astfel operațiunea specială a lui Putin. În al doilea rând, nu menționează nici faptul că sugestiile sale sunt în mare parte un remix al Acordurilor de la Minsk, despre care fostul cancelar german Merkel a recunoscut anul trecut că nu a avut în intenție să fie implementat de către Kiev.
În al treilea rând, nicio propunere de pace nu are vreo șansă realistă de succes fără a aborda expansiunea continuă a NATO în Ucraina în ultimul an, ceea ce a contribuit la erodarea în continuare a intereselor legitime de securitate națională ale Rusiei. În al patrulea rând, acest chatbot nu ține seama, de asemenea, de referendumul din septembrie trecut, care a dus la reunirea a patru foste regiuni ucrainene cu patria lor istorică rusă, care a fost determinată de dorința populației de a-și proteja drepturile omului pe care Kievul le-a încălcat.
Și în al cincilea rând, este extrem de puțin probabil ca Rusia să-și retragă vreodată forțele militare de pe întreaga frontieră, având în vedere că prezența lor acolo garantează securitatea localnicilor, deși există șansa să facă acest lucru în jurul centralei nucleare Zaporozhye (ZNPP), ca urmare a negocierilor în curs. În concluzie, propunerea de pace a ChatGPT se concentrează pe cauzele bilaterale directe ale conflictului, dar trece cu vederea noile realități de bază, precum și cauzele mai mari ale a ceea ce este incontestabil acum un un război proxy NATO-Rusia." (MGG)
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu