Cercetătorii sunt uluiți: Au oamenii capacitatea latentă de a regenera părți ale corpului la fel ca salamandrele?
Postat la: 15.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Am auzit cu toții de salamandre și alți amfibieni care își regenerează membrele, dar pot oamenii să facă același lucru? La prima vedere ar putea fi să spuneți că acest lucru este imposibil, dar există unele dovezi ccu anumiti copii cărora le poate crește din nou un deget după un accident - deși este un domeniu în care există surprinzător de puține cercetări.
Brian Roemmele, redactor-șef al Multiplex, a postat recent pe X despre regenerarea degetelor la copiii mici care le-au pierdut în accidente și nu au primit tratament chirurgical pentru ele. Conform cercetărilor sale, atunci când rana este menținută umedă cu ajutorul unui capac sărat, iar ciotul nu este închis, degetul revine în cele din urmă, împreună cu pielea, osul, părul și unghiile sale și fără niciun țesut cicatrizat.
Se pare că acest lucru se datorează curentului electric foarte scăzut furnizat de capacul sărat, care oferă un potențial de curent și activează memoria celulelor, stimulându-le să crească așa cum ar face-o dacă s-ar afla încă în uter. Roemmele notează: „Acest potențial electric este cea mai neînțeleasă și mai puțin studiată parte a cercetării medicale, deoarece nu există „investiții" masive ale companiilor farmaceutice în universități".
În prezent, el analizează modul în care inteligența artificială poate ajuta la descifrarea acestui cod bioelectric și a altor aspecte ale corpului uman pe care încă nu le înțelegem. Deși acest lucru nu a fost explorat în profunzime, oamenii de știință au înțeles de mult timp că vârfurile degetelor pot crește înapoi la copii, mai ales dacă tăietura se întâmplă înainte de marginea unghiei.
În aceste cazuri, amprenta digitală ar putea să nu revină, iar vârful ar putea arăta ușor deformat, dar osul, carnea și unghia vor reveni, probabil, toate. Chirurgul ortoped de laUniversity of Washington Medicine Hand Center, Dr. Christopher Allan, a vorbit despre acest fenomen, declarând pentru NPR: „Copiilor le va crește din nou un vârf de deget destul de bun, după amputare, dacă îl lăsați în pace".
El a relatat povestea unei fetițe de opt ani pe care a tratat-o și care și-a tăiat degetul mijlociu aproape de cuticulă într-un accident cu bicicleta fratelui ei. Specialistul în reconstrucția mâinii s-a chinuit să găsească mica arteră necesară pentru a reconecta partea tăiată a degetului, așa că a încercat o abordare diferită: a folosit un pansament biologic pentru a lipi vârful la loc și a sperat la un rezultat bun.
Și exact asta s-a întâmplat. A spus el: „Fata s-a întors în câteva săptămâni cu vârful vechi al degetului într-o pungă și cu unul nou pe mână. A fost mult mai bine decât orice i-am fi putut oferi cu o grefă sau o intervenție chirurgicală." Un studiu publicat în revista Nature indică un aspect al cuticulei unghiilor care ar putea fi responsabil pentru acest lucru. Oamenii de știință notează că acest lucru se poate întâmpla și cu labele șoarecilor și nu contează cât de bătrâni sunt aceștia, atâta timp cât amputarea lasă în urmă o cantitate mică din gheara lor.
Ei au descoperit că există ceea ce ei numesc „celule stem ale unghiei" așezate în apropierea cuticulei, care încep să regenereze gheara atunci când aceasta este amputată și, de asemenea, generează un semnal care aduce nervii și oasele la răni. În acest caz, nervul este esențial pentru crearea osului, la fel cum nervul declanșează procesul de regenerare observat la amfibieni. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări.
Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că curenții din degetele copiilor care au suferit amputații ale vârfurilor degetelor în soluție salină erau foarte asemănători cu cei găsiți la salamandre. Corpul uman este remarcabil și încă mai aflăm de câte este capabil. Cu toate acestea, posibilitățile de a profita de pe urma autovindecării oamenilor sunt reduse, astfel încât nu se fac multe investiții în studiul acestor posibilități.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu