ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cercetătorii români au creat pâinea anti-ageing. Ce o face diferită de cea obișnuită și cum incetineste imbatranirea

Postat la: 25.04.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Cercetătorii români au creat pâinea anti-ageing. Ce o face diferită de cea obișnuită și cum incetineste imbatranirea

O echipă de cercetători români vine cu o inovație remarcabilă în domeniul nutriției funcționale: o pâine îmbogățită cu flavonoide, compuși naturali recunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante și anti-aging. Produsul se află în prezent în proces de brevetare la OSIM.

„O pâine care nu doar hrănește, ci și întinerește sună a invenție din viitor. Ei bine, este o inovație actuală", a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, unul dintre cercetători. Noua rețetă combină beneficiile flavonoidelor extrase din surse naturale precum fructele, legumele, ceaiul verde sau ciocolata neagră cu rețeta clasică a pâinii, rezultând un aliment cu potențial terapeutic.

Flavonoidele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a combate stresul oxidativ și îmbătrânirea celulară. Mai mult, studiile preliminare indică o posibilă îmbunătățire a tensiunii arteriale și a sănătății vaselor de sânge în urma consumului regulat.

Deși gustul este similar cu cel al pâinii tradiționale, noul produs se distinge printr-o culoare ușor gălbuie și o textură naturală, fără aditivi sau conservanți. Cercetătorii au reușit inclusiv să stabilizeze flavonoidele astfel încât acestea să își păstreze efectele benefice chiar și după coacere, un pas important pentru viitoarea producție la scară largă.

În prezent, pâinea se află în faza de prototip, dar odată cu încheierea procesului de brevetare, ar putea fi transferată către producători din industria alimentară. Având în vedere că românii consumă în medie 7 kilograme de pâine pe lună, introducerea unui astfel de produs pe piață ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății publice.

Specialiștii recomandă alegerea pâinilor cu ingrediente naturale, fără aditivi și conservanți, subliniind că textura, consistența și crusta crocantă sunt indicii ale unui produs de calitate. Combinată cu un stil de viață echilibrat, pâinea cu flavonoide poate deveni un aliat real în menținerea sănătății și a energiei zilnice.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
PUTETI CITI SI...

Cercetătorii români au creat pâinea anti-ageing. Ce o face diferită de cea obișnuită și cum incetineste imbatranirea

Postat la: 25.04.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O echipă de cercetători români vine cu o inovație remarcabilă în domeniul nutriției funcționale: o pâine îmbogățită cu flavonoide, compuși naturali recunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante și anti-aging. Produsul se află în prezent în proces de brevetare la OSIM.

„O pâine care nu doar hrănește, ci și întinerește sună a invenție din viitor. Ei bine, este o inovație actuală", a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, unul dintre cercetători. Noua rețetă combină beneficiile flavonoidelor extrase din surse naturale precum fructele, legumele, ceaiul verde sau ciocolata neagră cu rețeta clasică a pâinii, rezultând un aliment cu potențial terapeutic.

Flavonoidele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a combate stresul oxidativ și îmbătrânirea celulară. Mai mult, studiile preliminare indică o posibilă îmbunătățire a tensiunii arteriale și a sănătății vaselor de sânge în urma consumului regulat.

Deși gustul este similar cu cel al pâinii tradiționale, noul produs se distinge printr-o culoare ușor gălbuie și o textură naturală, fără aditivi sau conservanți. Cercetătorii au reușit inclusiv să stabilizeze flavonoidele astfel încât acestea să își păstreze efectele benefice chiar și după coacere, un pas important pentru viitoarea producție la scară largă.

În prezent, pâinea se află în faza de prototip, dar odată cu încheierea procesului de brevetare, ar putea fi transferată către producători din industria alimentară. Având în vedere că românii consumă în medie 7 kilograme de pâine pe lună, introducerea unui astfel de produs pe piață ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății publice.

Specialiștii recomandă alegerea pâinilor cu ingrediente naturale, fără aditivi și conservanți, subliniind că textura, consistența și crusta crocantă sunt indicii ale unui produs de calitate. Combinată cu un stil de viață echilibrat, pâinea cu flavonoide poate deveni un aliat real în menținerea sănătății și a energiei zilnice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE