Cercetătorii britanici anunță cea mai mare descoperire în tratamentul cancerului din ultimii 20 de ani
Postat la: 23.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Oamenii de știință spun că este posibil să fi făcut cea mai mare descoperire în tratarea cancerului de col uterin din ultimii 20 de ani, folosind o serie de medicamente ieftine înainte de tratamentul obișnuit prin radioterapie.
Rezultatele studiului, dezvăluite în cadrul conferinței medicale ESMO, arată că această abordare a redus cu 35% riscul ca femeile să moară din cauza bolii, scrie BBC. Cancer Research UK, care a finanțat lucrarea, a calificat rezultatele drept „remarcabile". Organizația speră că în curând clinicile vor începe să facă același lucru pentru pacienți.
Cancerul de col uterin afectează mii de femei în fiecare an în Marea Britanie, multe dintre ele la vârsta de 30 de ani. În ciuda îmbunătățirilor în domeniul radioterapiei, cancerul revine în până la o treime din cazuri, ceea ce înseamnă că este nevoie de noi abordări. Dr. Iain Foulkes, de la Cancer Research UK, a declarat: „Sincronizarea este totul atunci când tratezi cancerul".
Un număr tot mai mare de dovezi arată valoarea unor runde suplimentare de chimioterapie înainte de alte tratamente, cum ar fi chirurgia și radioterapia, în cazul mai multor alte tipuri de cancer. Nu numai că poate reduce șansele de reapariție a cancerului, dar poate fi administrată rapid folosind medicamente deja disponibile la nivel mondial.
În cadrul studiului, 250 de femei cu cancer de col uterin au primit noul tratament - o cură intensivă de șase săptămâni de chimioterapie cu carboplatin și paclitaxel, urmată de tratamentul „obișnuit" de radioterapie plus cisplatin săptămânal și brahiterapie, cunoscut sub numele de chimioradioterapie.
Alte 250 de femei - grupul de control - au primit doar chimioradioterapie obișnuită. Cinci ani mai târziu, 80% dintre cele care primiseră noul tratament erau în viață, iar la 73% dintre ele cancerul nu se mai revenise sau nu se mai răspândise. În comparație, în grupul de tratament „obișnuit", 72% erau în viață, iar în 64% dintre acestea, cancerul nu revenise sau nu se răspândise.
Dr. Mary McCormack, cercetător principal al studiului de la UCL Cancer Institute și UCLH, a declarat: „Studiul nostru arată că această scurtă cură de chimioterapie suplimentară administrată imediat înainte de CRT standard poate reduce riscul de revenire a cancerului sau de deces cu 35%. Aceasta este cea mai mare îmbunătățire a rezultatelor în această boală din ultimii 20 de ani".
Ea a declarat pentru programul Today de la BBC: „Ceea ce este important aici este că, dacă pacienții sunt în viață și bine, fără ca cancerul să recidiveze la cinci ani, atunci este foarte probabil ca ei să fie vindecați, așa că acest lucru face ca acest lucru să fie foarte interesant." Deoarece cele două medicamente de chimioterapie sunt ieftine, accesibile și sunt deja aprobate pentru utilizare la pacienți, experții spun că ar putea deveni relativ repede un nou standard de tratament.
Cu toate acestea, ei avertizează că nu toate femeile cu cancer de col uterin ar putea obține aceleași rezultate benefice în urma tratamentului. Multe dintre femeile din studiu aveau cancere care nu începuseră încă să se răspândească în altă parte a corpului. Nu este clar cât de bine ar funcționa terapia pentru femeile cu o boală mai avansată. Medicamentele pot provoca, de asemenea, efecte secundare nedorite, inclusiv greață sau stări de rău și căderea părului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
-
Cercetătorii atrag atenția: Un virus banal ar putea declanșa boala Alzheimer
Un virus comun, cu care majoritatea oamenilor vin în contact încă din copilărie, ar putea fi responsabil pentru apariția bolii Alzheimer la anumite persoane, au descoperit cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona.
-
Dovezi ciudate dintr-o carieră din Europa ale unor "autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani ar putea schimba cursul istoriei
Niște denivelări ciudate dintr-o carieră din Europa s-au dovedit a fi „autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani pentru unii dintre cei mai mari dinozauri din Jurassic.
-
Europarlamentar român neafiliat: "Vestul aproape nu mai există. E dezmembrat bucată cu bucată!"
Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă consideră că „vestul" - așa cum era cunoscut el odinioară - „aproape nu mai există". „Oricine va fi ales, va trebui urgent să învețe relații internaționale pe pâine.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu