Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CEO-ul unei companii finanțate de firma mamă a ChatGPT spune că roboții AI lucrează deja ca agenți de securitate!

Postat la: 23.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inteligența artificială (AI) se mută din nor și de pe ecranul calculatorului în roboți umanoizi asemănători cu viața, care sunt acum implementați pentru a lucra în locuri de muncă umane ca agenți de securitate, barmani și, în cele din urmă, asistente medicale.

Bernt Bornich, CEO și fondator al 1X, o companie de inteligență artificială finanțată de OpenAI, producătorul ChatGPT, a declarat presei că robotul umanoid "EVE" al companiei sale lucrează ca agent de securitate în două situri industriale din luna aprilie a acestui an.

Potrivit lui Bornich, proiectul umanoidului EVE merge "mai bine decât am crezut". Proiectul include un cap, o față, două brațe și se poate deplasa în mod autonom, la fel ca un robot uman real.

Proiectul merge atât de bine încât până la 10 noi roboți EVE sunt produși de 1X în fiecare lună. Scopul este de a implanta aceste dispozitive umanoide în tot felul de industrii pentru a înlocui lucrătorii umani.

Grație unei investiții de 23,5 milioane de dolari din partea OpenAI, roboții umanoizi EVE patrulează deja pe șantiere atât în Norvegia, cât și în Dallas. Dacă ceva nu merge bine, lucrătorii umani 1X pot "intra" în corpul androidului prin intermediul realității virtuale și îl pot face să facă altceva la comandă.

"Ești acolo într-o secundă ca și cum ai fi fost acolo", s-a lăudat Bornich cu această tehnologie. "Avem această viziune măreață: vrem să rezolvăm problema lipsei forței de muncă. Avem vizibilitate asupra modului de a o rezolva, dar avem nevoie de multe date".

În următorii cinci ani, Bornich are în vedere "o societate complet diferită", în care nu va mai exista lipsă de forță de muncă, deoarece milioane de locuri de muncă umane vor fi înlocuite în curând cu roboți umanoizi EVE care vor face în locul lor.

Un domeniu în care Bornich preconizează că roboții AI vor prelua rolurile umane este cel al centrelor de îngrijire a persoanelor în vârstă. În loc de ființe umane reale care să aibă grijă de bătrâni, roboții umanoizi EVE fără suflet vor distribui pastile, vor da supa cu lingurița și vor curăța vasele de pat.

"Cred că vom avea o societate complet diferită, în care nu ne vom gândi la lipsa forței de muncă, în care vom avea o creație de energie durabilă care poate fi transformată în orice produs și serviciu", a recunoscut Bornich.

"Am putea ajunge acolo în cinci ani, dacă nu ne lovim de niciun obstacol, sau în acest deceniu. Va fi un viitor interesant".

Roboții mai puțin asemănători cu oamenii lucrează deja de câțiva ani ca patrulă de securitate. Robotul K5 în formă de ou, fabricat de Knightscope, cu sediul în California, și robotul cu două roți realizat de start-up-ul Ascento sunt, de asemenea, utilizate ca patrulă de securitate în depozitele feroviare din Elveția.

Dacă 1X va avea succes, mulți alți roboți de acest tip, dotați cu tehnologie AI și care seamănă mai mult cu oamenii, vor prelua toate posturile rămase libere, fără ca nimeni să le ocupe, în mare parte din cauza genocidului "pandemic" al coronavirusului Wuhan (Covid-19).

"Generațiile anterioare de androizi au funcționat în laborator, dar nu și în lumea reală", a declarat Bornich despre roboții cu inteligență artificială ai companiei sale, care sunt mai avansați decât celelalte varietăți realizate de Knightscope și Ascento.

"Cu agenții noștri de securitate, rezolvăm o problemă reală și le oferim un serviciu de mai bună calitate și mai accesibil."

În loc să fie doar niște "artificii", ca și ceilalți, Bornich spune că robotul umanoid EVE AI de la 1X va putea să facă, de fapt, multe dintre muncile pe care le fac oamenii în prezent.

"Să începem cu paza avea sens", spune el. "Are cea mai mică cantitate de sarcini. Tot ceea ce faci ajută la antrenarea sistemului, astfel încât acesta devine mai bun la îndeplinirea acelor sarcini, astfel încât nu trebuie să intervii, deoarece știe cum să le facă."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE