Centrala pe peleti - sistem de incalzire revolutionar pentru locuinta ta
Postat la: 06.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Alegerea solutiei de incalzire potrivita pentru locuinta proprie poate fi o adevarata provocare, tinand cont de numeroasele variante care sunt disponibile in prezent pe piata.
Oamenii se orienteaza in functie de performanta, dar mai ales de costurile de instalare si de alimentare. Pe langa centralele electrice si centralele pe gaz, au mai aparut si alte modalitati de incalzire a locuintei, insa cele mai multe nu reprezinta o solutie pe termen lung. De exemplu, caloriferul electric cu ulei, aerotermele sau radiatoarele cu halogen sunt solutii de incalzire care prezinta mai multe dezavantaje decat avantaje. Sunt zgomotoase, incalzesc greu, produc lumina si consuma multa energie.
In plus, au aparut si perdelele de aer cald care insa nu trebuie confundate cu sistemele de incalzire. Acestea doar genereaza o bariera de aer intre spatiul interior si cel exterior pentru a asigura protectia termica a incaperii. Perdelele de aer nu inlocuiesc sistemele de incalzire sau racire dintr-o locuinta.
Ce tipuri de centrale termice exista pe piata?
In functie de combustibilul consumat, centralele pot functiona pe gaz, curent, motorina, combustibil solid. Inainte de a face o achizitie si implicit o investitie pentru viitor in ceea ce priveste sistemul de incalzire a locuintei, o persoana trebuie sa consulte diferentele dintre acestea. In general, exista diferente de pret, mod de functionare si cheltuieli de consum. In functie de buget si de tipul locuintei, o persoana se poate orienta pentru unul dintre numeroasele tipuri de centrale care sa corespunda perfect cu nevoile de incalzire.
Care este cel mai cautat tip de combustibil?
Momentan, gazul este unul dintre cei mai ieftini combustibili si este o solutie ideala atunci cand locuinta este deja racordata la o retea de gaze naturale. Energia electrica este in schimb o solutie mai costisitoare, dar reprezinta o alternativa buna atunci cand imobilul respectiv nu are acces la gaze. Combustibilul solid este probabil cea mai utilizata resursa pentru incalzire, folosita inca din cele mai vechi timpuri. Multe persoane aleg centrale care functioneaza pe baza de combustibil solid, acesta fiind o resursa accesibila.
Ce sunt cazanele pe peleti si ce avantaje au?
Din motivele mentionate anterior, au fost create cazane pe peleti care au devenit rapid unele dintre cele mai performante sisteme de incalzire. Mai precis, peletii sunt compusi din rumegus si alte desuri lemnoase. Aceasta resursa este prietenoasa cu mediul inconjurator si nu produce emisii de gaze cu efect de sera. Peletii ard in totalitate si lasa in urna o cenusa fina, care este foarte usor de curatat. Persoanele care aleg cazane pe peleti se bucura de un confort sporit, insa trebuie sa ia in calcul faptul ca acest tip de centrale au nevoie de o camera speciala.
Cazanele pe peleti folosesc o resursa cu un randament mai bun de ardere, costurile sunt mai mici in comparatie cu restul centralelor termice, programul de ardere poate fi setat manual, iar combustibilul nu trebuie taiat sau pregatit in prealabil, fiind comercializat in saci. Pe Technova.ro se pot gasi cazane pe peleti fabricate din otel de inalta calitate si cu autonomie ridicata, avand un rezervor mare de combustibil.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu