Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Celebru edifiu antic, descoperit din întâmplare la Roma: Teatrul lui Nero se ascundea la câțiva pași de Vatican

Postat la: 27.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Arheologii au descoperit din întâmplare ruinele Teatrului lui Nero pe malul vestic al râului Tibru, lângă Vatican. Locul unde s-ar fi putut afla acest teatru a fost un mister până acum. Ruinele au fost descoperite întâmplător, cu ocazia unor lucrări de excavare realizate în curtea Palatului Rovere (Palazzo della Rovere), unde se află în prezent cartierul general al Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Printre ruinele descoperite se numără părţi din incinta semicirculară a teatrului, coloane de marmură, stucatură ornată cu frunze aurite şi incinte care erau probabil folosite pentru depozitarea costumelor şi decorurilor de scenă. Împăratului Nero, care a condus Roma între anii 54 şi 68 d.Hr., ar fi ţinut recitaluri de poezie şi de muzică pe scena acestui teatru, conform istoricilor italieni.

Ruinele fostului teatru imperial, despre care vorbesc multe texte antice dar despre care nu existau indicii cu privire la locația acestuia, a fost descoperit mai exact sub grădina aflată la câțiva pași distanță de Vatican, pe drumul care duce la Piața Sf. Petru.

Oficialii au salutat descoperirea că ca fiind „excepțională". Coloanele de marmură și tencuiala decorată cu foițe de aur i-au făcut pe arheologi să ajungă la concluzia că Teatrul lui Nero la care se face referire în textele lui Pliniu cel Bătrân, un autor și filozof roman antic, se afla într-adevăr acolo, situat chiar lângă Tibru.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE