Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cel mai mare producător de panouri solare prevestește sfârșitul lor: "Din acest motiv nu pot supraviețui!"

Postat la: 10.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Panourile solare sunt prea ieftine pentru ca jucătorii din piaţă să poată supravieţui, este de părere chiar cel mai mare producător de panouri solare din lume, care prevestește sfârșitul lor, potrivit Bloomberg.

Compania chineză LONGi Green Energy Technology, cel mai mare producător de panouri solare din lume, face apel la guvernul din Beijing să controleze preţurile, în contextul în care excesul de capacitate şi competiţia ridicată din piaţă împinge producătorii spre faliment. Guvernul chinez ar trebui să introducă reguli noi pentru a descuraja companiile care vin la licitaţii cu preţuri sub costul de producţie, a declarat Zhong Baoshen, preşedinte LONGi, într-un interviu acordat Shanghai Securities News.

Industria de panouri solare din China este afectată de reducerea producţiei şi de concedieri, deşi instalările de fotovoltaice s-ar putea menţine şi în 2024 la nivelul record atins în 2023. Anul trecut, Gao Jifan, preşedintele Trina Solar, a avertizat la finalul anului trecut că toate companiile mici vor fi zdrobite de preţurile foarte mici. Unii productorii care câştigă licitaţii vin cu preţuri sub piaţă şi livrează panouri de slabă calitate, ceea ce afectează producătorii care investesc mai mult în inovaţii tehnologice, descurajându-i să vină cu produse mai bune, a declarat Zhong.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE