ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cel mai mare partid din Austria vrea să medieze alianța AUR cu SOS România

Postat la: 15.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Negocierile despre alianța AUR cu SOS România au depășit granițele țării și au ajuns la nivel european. O ofertă în acest sens a venit tocmai de la partidul FPO din Austria, care urmează să intre la guvernare în această țară, fiind pe primul loc în sondaje.

Propunerea FPO, partid care este membru fondator în Grupul "Patrioții" din Parlamentul European, grup patronat de Marine Le Pen și Viktor Orban, este să medieze o întâlnire între George Simion și Diana Șoșoacă, urmând ca, prin alianța dintre AUR și SOS România, europarlamentarii ambelor partide să devină membre ale grupului "Patrioții", cel mai mare grup naționalist european la această oră.

În acest moment, europarlamentarii AUR sunt membrii grupului ECR, iar cei doi europarlamentari ai SOS România, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, sunt neafiliați.

Prin reunirea AUR cu SOS România în grupul "Patrioții", România ar avea șapte europarlamentari în acest grup (europarlamentarul Cristian Terheș joacă separat, așadar el nu a fost luat în calcul), iar România ar avea o prezență foarte puternică în rândul naționaliștilor europeni.

FPO, cel mai mare partid din Austria în acest moment, s-a oferit să medieze la vârf o întâlnire între George Simion și Diana Șoșoacă pentru a netezi asperitățile dintre ei și a forma un pol suveranist puternic în România. De amintit că FPO a fost primul partid din Europa care s-a întâlnit cu Viktor Orban înainte de înființarea Grupului "Patrioții", având un rol fundamental în formarea acestui grup.

FPO așteaptă încă un răspuns privitor la oferta sa unică, în timp ce, în România, George Simion pare să fi pus capăt negocierilor cu SOS România, iar schimburile de replici dintre el și Diana Șoșoacă par să facă orice înțelegere imposibilă. La nivel european însă, naționaliștii nu înțeleg de ce AUR și SOS România nu colaborează pentru a forma un pol suveranist puternic în vederea alegerilor din acest an.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE