Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cel mai ciudat animal din lume bea alcool echivalent cu 26 de beri pe zi și nu se îmbată!

Postat la: 12.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Anumite mamirefe consumă alcool, unele dintre ele în doze care oamenilor le-ar fi fatale. Campionul absolut la acest capitol este veverița malaeziană de copac, o specie de veveriță care trăiește în jungla din Malaezia și care se hrănește zilnic cu nectarul plamierului Bertam, cel care conține 3,8% concentrație de alcool. Această veveriță consumă zilnic echivalentul a 26 de beri, dar nu se îmbată niciodată.

Șapte specii de mamifere dintr-o pădure tropicală din vestul Malaeziei consumă zilnic nectar alcoolic din mugurii florali ai palmierului Bertam (Eugeissona tristis). Concentrația maximă de alcool de 3,8% și este printre cele mai mari înregistrate într-un aliment natural. Nectarul cu conținut ridicat de alcool este facilitat de mugurii florali specializați care adăpostesc o comunitate de drojdii de fermentare, inclusiv câteva specii noi . Cu toate acestea, mamiferele care consumă nectarul nu prezintă niciun semn de intoxicație.

Analiza unui metabolit al alcoolului (etilglucuronida) din părul lor a arăat concentrații mai mari decât cele înregistrate la oameni cu un consum de alcool la fel de ridicat. Palmierul bertam fără tulpină crește în grupuri dense în multe păduri tropicale din vestul Malaeziei. Această plantă dezvoltă inflorescențe foarte mari (1-3 m), dar nu se cunoaște modul în care își face polenizarea. Florile constau în medie din 1 004 ± 230 flori SD, dintre care jumătate sunt masculine (purtând doar stamine) și jumătate hermafrodite (purtând stamine și un pistil).

Ambele tipuri de flori au o formă și dimensiuni similare și pot produce nectar abundent timp de câteva săptămâni în timpul stadiului de mugure, adică înainte ca polenul și stigmatul să fie expuse. Toate florile unei inflorescențe se dezvoltă în mod sincron; nu există suprapunere temporală între nectar, stadiile masculine (expunerea polenului) și cele feminine (receptivitatea stigmatului).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE