Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cea mai veche urmă de picior din cele două Americi, descoperită în Chile

Postat la: 29.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cea mai veche amprentă umană de pe continentul american are o vechime de 15.600 de ani şi a fost descoperită la situl arheologic din Pilauco, în sudul Chile, au confirmat oamenii de ştiinţă pentru presa locală.

Această urmă de pas omenesc ar fi aparţinut unui bărbat cu o greutate de circa 70 de kilograme şi a fost descoperită în 2011. O echipă de cercetători a lucrat de atunci la datarea cu precizie a acestei amprente. "Au fost descoperite şi alte amprente umane pe continentul american, dar niciuna atât de veche. (Datarea) a fost posibilă graţie materialului organic vegetal (unde a fost descoperită), prin metoda cu carbon 14", a declarat geologul Mario Pino pentru cotidianul El Austral de Osorno. Începând cu 2007, un grup de cercetători de la Universidad Austral din Chile a realizat săpături pe situl Pilauco, situat în oraşul Osorno, la peste 800 de kilometri sud de capitala Santiago.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE