Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cea mai mare fraudă din istoria loteriei mondiale: au câștigat 6 milioane de dolari printr-o schemă complicată

Postat la: 28.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O familie din America s-a îmbogățit după ce a pus la cale o escrocherie la loterie. Au încasat peste 14.000 de bilete, obținând astfel 6 milioane de dolari. Schema folosită a fost frauda 10%, informează publicația Insider.

Un bărbat și fiul acestuia au fost condamnați în cea mai mare fraudă la loterie din Massachusetts de până acum. Ei au folosit o schemă numită „zece procente" pentru a încasa peste 14.000 de bilete de loterie câștigătoare,

Misterul s-a dezlegat după 9 ani, când oficialii de la loterie au observat cât de improbabil de „norocoși" au fost cei doi.

Ali Jaafar, de 63 de ani, și fiul acestuia, Yousef, de 29 de ani, din Boston, au fost condamnați în mai 2023, după ce au fost găsiți vinovați de conspirație pentru fraudarea IRS și spălare de bani.

Cazul a devenit cea mai mare fraudă la loterie din istoria statului Massachusetts, conform unui nou articol din Boston Globe, care arată cum au fost prinși cei doi după nouă ani. Prejudiciul este de peste de 6 milioane de dolari, a declarat Departamentul Justiției într-un comunicat de presă.

În perioada 2011 - 2020, cei doi au fost implicați într-o fraudă cunoscută drept „zece la sută".

Deținătorilor de bilete câștigătoare nu le place în mod deosebit să plătească impozitul datorat pentru câștigurile mai mari. Și, de multe ori, nu doresc să facă publice aceste câștiguri. Așa că cineva se oferă să cumpere biletul pentru aproximativ 90% din valoarea lui în numerar, într-o tranzacție la negru.

Cumpărătorul merge apoi și încasează premiul, raportează câștigurile în declarațiile de impozit pe venit, dar adesea le compensează inventând pierderi la jocurile de noroc pentru evita plata taxelor.

Apelând la această schemă, ei „evită astfel impozitele federale pe venit și primesc rambursări de impozite", conform Departamentului de Justiției.

Acest lucru înseamnă că obțin doar o parte din premiu, dar banii se adună - în special dacă e vorba despre peste 14.000 de bilete.

Cei doi au încasat peste 2 milioane de dolari în acest fel, folosind bilete cu o valoare combinată de 20 de milioane de dolari, câștigând în jur de 1,2 milioane de dolari în rambursări de taxe.

Comisia de loterie de stat din Massachusetts a început în cele din urmă să observe cât de norocoși au fost cei doi. Familia pretindea câștiguri de sute de ori pe an, într-o serie norocoasă care era aproape imposibilă din punct de vedere statistic, spun specialiștii. Pentru a câștiga atâtea premii, ar fi trebuit să cumpere 22.859 de bilete pe zi.

Pentru a-și accesa cele 14.000 de bilete câștigătoare, bărbații au condus o rețea vastă.

Dar, potrivit Globe, chiar dacă uneori îi plăteau pe alții să intre în magazine și să încaseze biletele pentru ei, au devenit niște fețe mult prea cunoscute la birourile loteriei.

Consecințele acestui caz au fost uriașe. Comisia de loterie de stat din Massachusetts a suspendat peste 40 de licențe de loterie în întregul stat. Ali și Yousef Jaafar au fost condamnați la închisoare, pentru 5 ani și, respectiv, 4 ani și 2 luni. Ei trebuie să plătească acum toate „câștigurile" obținute.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE