Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce trebuie sa iei in calcul inainte de a instala un perete de licheni in locatia ta

Postat la: 25.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un trend tot mai indragit in materie de design interior biofilic are la baza montarea unor pereti verzi din licheni naturali, stabilizati, cu o valoare estetica deosebita. Pot fi amplasati in aproape orice locatie, implica o intretinere usoara si ofera oportunitati variate de amenajare interioara, dincolo de ceea ce s-ar putea face cu ajutorul unor plante traditionale.

Inainte de a instala un perete de licheni in locatia ta, este recomandat sa iei in calcul cativa factori care te pot ajuta sa te familiarizezi cu acest concept si sa realizezi ce presupune, mai exact, montarea lui.

  • Dupa montarea unor pereti verzi, trebuie sa stii ca acestia vor necesita putina intretinere, iar instalarea lor va costa cu 40% mai putin in comparatie cu o gradina verticala comuna. In plus, un perete licheni are o greutate mai redusa.

  • Peretii de licheni nu necesita niciun sol sau substrat si, contrar gradinilor verticale vii, pot supravietui in locuri umbrite. Astfel, nu vei ezita prea mult inainte de a le monta in interior sau in partea casei sau cladirii pozitionate spre nord, o zona mai mereu umbrita si mai rece.

  • Desi nu necesita o intretinere regulata, peretii de licheni vor ramane sanatosi, cu un aspect fresh, pentru o perioada mai lunga de timp, daca te concentrezi pe minimul de ingrijire. Un factor critic, pe care nu il poti trece cu vederea, este umiditatea. Intrucat umiditatea este esentiala pentru existenta peretilor de licheni, va trebui sa te asiguri ca nu vor exista surse de caldura in vecinatatea' lor, iar daca incep sa se usuce, un umidificator iti va fi de mare folos.

  • Este important de mentionat ca un perete licheni este diferit de un perete viu obisnuit, care poate fi mai atractiv, dar mai putin util. Peretii vii comuni contin plante care necesita sol si apa. Intretinerea corecta este o necesitate in cazul acestor pereti, implicand grija constanta pentru apa, lumina soarelui si, probabil, ingrasaminte.

  • Peretii verzi vii, in general, necesita mult spatiu, deoarece solul si radacinile plantelor cer mult loc. Din acest motiv, ii vei observa crescand in panouri incastrate sau acoperind un intreg perete. In timp ce proeminenta unor pereti verzi cu licheni nu va fi mai mare de 30 mm de suprafata in care sunt montati, la fel ca orice lucrare de arta inramata.

  • Poti opta pentru montarea unui perete licheni ca alternativa viabila pentru a readuce la viata interioarelelocatiei tale. Daca te intrebai de mult ce sa instalezi in foaier, receptie sau pe un perete din showroom care a stat nedecorat mult timp, lichenii stabilizati sunt cea mai buna optiune.

  • Daca simti, adesea, nevoia de liniste si pace, insa ti-ai dori, totodata, sa salvezi timp pretios, instalarea unor pereti verzi cu licheni te poate ajuta in acest scop. Asta, deoarece prezenta lor va avea, fara indoiala, o influenta pozitiva asupra ta si un efect antidepresiv.

  • Rezistenta la foc este o caracteristica foarte importanta a unui perete licheni, astfel ca, atunci cand decizi sa instalezi unul sau mai multi pereti verzi, asigura-te ca aceasta nu lipseste (lichenii decorativi reduc amploarea si viteza unui incendiu). Este ceea ce il deosebeste fata de un tablou obisnuit, lipsit de proprietati ignifuge.

  • Longevitatea este inca o calitate impresionanta a peretilor de licheni. Doar pentru ca sunt realizati din organisme vii, nu trebuie sa presupui neaparat ca vor avea o durata de viata limitata. Dimpotriva, pot servi ca obiect decorativ de interior ani de zile.

  • Iti poti consolida brand-ul si imaginea companiei tale alegand un perete licheni cu logo vegetal, care sa o deosebeasca de concurenta. Diferenta dintre un logo clasic si cel din licheni naturali consta in faptul ca acesta din urma aduce mai aproape natura, promoveaza un design biofil extrem de sustinut in prezent, creand, in acelasi timp, un ambient prietenos inca de la primul contact al celor care trec pragul companiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE