Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce sunt cursurile de debate si care sunt beneficiile acestora?

Postat la: 14.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cursurile de debate reprezintă o alegere potrivită pentru copiii și adolescenții care își doresc să descopere tainele dezbaterilor publice.

Publicspeakingschool.ro, de exemplu, este locul în care tinerii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani învață cum să-și susțină ideile în fața unui public, dar și cum să scape de frica de a-și exprima propriile opinii, atunci când toți ochii sunt ațintiți asupra lor. În cele ce urmează, vei descoperi ce sunt cursurile de debate, dar și care sunt beneficiile acestora.

Cursuri de debate - de la idee la argument susținut

Cursurile de debate sunt programe specializate în formarea abilităților de comunicare și gândire critică. Astfel, în cadrul unui club de debate se organizează numeroase activități interactive, jocuri și schimburi de idei, care aduc în prim-plan argumentarea și contraargumentarea. Pe parcursul programului de formare, participanții învață cum să construiască, dar și cum să susțină un discurs, cu argumente solide. De altfel, sunt pregătiți și pentru a păstra un dialog elegant, chiar și în situația în care există păreri diferite. Pentru că accentul se pune pe socializare, schimb de idei și acceptarea faptului că adevărul nu trebuie să fie unul universal, în cadrul cursurilor de debate, participanții sunt încurajați să lucreze în echipe. În plus, vor învăța despre rolul ascultării active, dar și despre ceea ce înseamnă cu adevărat comunicare eficientă.

Cursuri de debate - beneficii pentru viitorii adulți

Gândire critică și analitică: Unul dintre principalele avantaje oferite de aceste cursuri constă în dezvoltarea capacității de evaluare a surselor și informațiilor. Astfel, participanții vor fi încurajați să analizeze argumentele, pe baza raționamentelor logice și mai apoi să ia o decizie.

Încrederea în propria persoană: Foarte mulți oameni susțin că le este teamă sau că nu le este tocmai ușor să vorbească în fața publicului. Ceea ce pare doar o teamă copilărească în primii ani de viață, se poate transforma într-o barieră, una care te împiedică să-ți aperi punctele de vedere și să-ți exprimi opiniile, într-un mod clar și persuasiv.

Înțelegerea perspectivelor diferite: Este foarte important să înțelegi că adevărul nu este, de fiecare dată, așa cum crezi tu. Oamenii sunt diferiți, ceea ce înseamnă că au dreptul de a-și forma impresii diferite. Participarea la aceste cursuri de formare ajută la înțelegerea faptului că toleranța are un rol aparte în comunicare.

Dezvoltarea abilităților de comunicare: Este de la sine înțeles că astfel de cursuri îi ajută pe participanți să-și controleze emoțiile, atunci când se află în fața publicului. Mai mult, cursanții vor învăța să-și exprime ideile într-un mod clar și persuasiv, ținând cont de tehnica fairplay-ul în comunicare.

Dezvoltarea tehnicilor de negociere: Stăpânirea emoțiilor, dar și arta convingerii sunt elementele ce definesc conducătorii de succes. Astfel, prin participarea la cursurile de debate, tinereii vor învăța cum să-ți prezinte punctele de vedere, cum să le apere, dar și cum să-i convingă pe ceilalți că ideile lor sunt demne de luat în considerare.

Așadar, cursurile de debate au un rol cheie în formarea oamenilor de succes. Participanții dobândesc competențele de comunicare, necesare pentru a-și susține punctele de vedere, dar și pentru a înțelege opiniile celorlalți. Astfel de cursuri formează viitorii conducători, oamenii care doresc să-și dezvolte gândirea critică și să stăpânească arta negocierii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE