Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce spune Stephen King despre cărțile scrise de Inteligența Artificială

Postat la: 27.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stephen King, maestrul de necontestat al genului horror,  și-a spus părerea despre inteligența artificială și impactul ei asupra lumii creative.

El a făcut asta într-un eseu publicat de The Atlantic în care pornește de la ideea că scrierile sale au fost folosite pentru a antrena modele A.I., un lucru împotriva cărora s-au pronunțat recent tot mai mulți autori. Reacția lui King vizavi de acest subiect pare însă mai degrabă resemnată. „Creativitatea nu se poate întâmpla fără conștiință, iar acum există argumente potrivit cărora unele A.I. sunt într-adevăr conștiente", scrie el.

„Dacă acest lucru este adevărat acum sau va fi în viitor, atunci creativitatea [A.I.] ar putea fi posibilă. Privesc această posibilitate cu o anumită fascinație îngrozită. Aș interzice învățarea (dacă acesta este cuvântul potrivit) poveștilor mele unor computere? [Nu], nici măcar dacă aș putea", explică el.

King trece apoi într-o notă poetică: „Aș putea să fiu la fel de bine precum Regele Knut, interzicând mareei să vină la mal (n.r. o poveste faimoasă a domniei sale consemnată în „Historia Anglorum"). Sau ca un Luddit încercând să oprească progresul industrial prin sfărâmarea în bucăți a unui război de țesut cu aburi".

Autorul american explică de asemenea că nu se simte „neliniștit" încă din cauza progresului A.I. deoarece nu crede că aceasta a ajuns la nivelul la care să concureze cu scriitorii umani. Evaluând scrierile generate de A.I., el le-a catalogat drept „bune la prima vedere, nu atât de bune la o examinare mai atentă". Dar King admite totodată că ele ar putea ajunge suficient de avansate într-o bună zi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE