Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce sa faci in Sibiu: 9 idei de activități captivante

Postat la: 21.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ce frumoase sunt zilele de vacanță, acele zile în care nu trebuie să alergi pentru a prinde metroul la timp și nici nu îți faci griji pentru termenele limită și proiectele nefinalizate. Sigur că atunci când vorbim despre vacanță, majoritatea oamenilor tind să se gândească la destinații exotice, la țări îndepărtate sau la istoria captivantă a Europei.

Pe de altă parte, România este o țară frumoasă, bogată în destinații turistice și oportunități de relaxare, o țară care merită descoperită pas cu pas. Sibiul, de exemplu, poate fi următoarea ta destinație de vacanță. Vezi dacă mai ai câteva zile libere și planifică o ieșire în sudul Transilvaniei. Ai nevoie de sugestii? În cele ce urmează, vei descoperi 9 idei de activități captivante pentru întreaga familie.

Descoperă arhitectura orașului

Odată ajuns aici, vei fi întâmpinat de numeroase clădiri cu o arhitectură specifică zonei. Astfel, o plimbare pe străduțele orașului va fi o adevărată încântare, mai ales dacă ai în mână o înghețată ori o ciocolată caldă, în funcție de sezon. Vei descoperi istoria orașului și vei avea posibilitatea de a vizita obiective emblematice, precum: Turnul Sfatului, Pasajul Scărilor sau Turnul Dulgherilor.

Vizitează muzeele din oraș

În Sibiu vei găsi și unul dintre cele mai vechi muzee din România, Muzeul Brukenthal. De altfel, în inima orașului vei descoperi și alte locații care îți pot prezenta istoria fascinantă a Transilvaniei și informații prețioase despre strămoșii noștri. Pune pe lista cu activități și o scurtă vizită la Muzeul farmaciei, Casa Altemberger și Casa artelor.

Fă o plimbare pe Podul Minciunilor

E adevărat că există o mulțime de locuri de vizitat în Sibiu, însă cel mai cunoscut este Podul Minciunilor. Asigură-te că ai la îndemână aparatul de fotografiat! O poză aici face cât o mie de cuvinte, Podul Minciunilor fiind, de altfel, unul dintre cel mai instagramabile obiective turistice din oraș. În plus, în jurul acestuia s-au conturat numeroase legende. Una dintre acestea spune că podul s-ar putea dărâma daca minți. Să fie adevărat?

Descoperă pietonala Nicolae Bălcescu

În drumul tău, vei descoperi și pietonala Nicolae Bălcescu, una dintre cele mai importante artere ale bătrânului Sibiu. Aici este locul în care poți admira arhitectura orașului, în timp ce te bucuri de o masa copioasă ori de o gustare cu iz de vacanță.

Plimbare cu trotinetele prin Parcul Sub Arini

Pentru că vacanța înseamnă relaxare, ar trebui să pui pe lista cu activități și o plimbare prin Parcul Sub Arini, un parc care se întinde pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare. Pune în bagaj rolele sau închiriază o trotinetă. S-ar putea să ai nevoie.

Descoperă Muzeul ASTRA

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA" din Sibiu este unul dintre cele mai frumoase locuri care recreează România din vremurile străvechi. Muzeul se întinde pe o suprafață de 96 de hectare de teren și cuprinde peste 300 de căsuțe tradiționale, locații din vatra satului și multe alte unelte și obiecte reprezentative pentru oamenii satelor de odinioară.

Vezi Muzeul Locomotivelor cu Abur

Chiar în apropierea gării din Brașov, vei descoperi Muzeul Locomotivelor cu Abur, un loc îndrăgit de toți turiștii dornici să vadă cum arată locomotivele vechi de peste 100 de ani. Va fi o experiență fascinantă pentru toți membrii familiei!

Descoperă Castelul de Lut Valea Zânelor

Un alt loc ce merită vizitat este Castelul de Lut Valea Zânelor. Îl găsești în comuna Porumbacu de Sus și trebuie să știi că este unul dintre cele mai fascinante obiective turistice de la noi. Castelul realizat din lut, paie și nisip recreează perfect locuințele zânelor și personajelor fermecătoare pe care le întâlneam în basmele copilăriei.

Află Povestea Calendarului

O altă locație de vis este Povestea Calendarului, un loc care te va purta prin fascinanta lume a copilăriei, o lume veselă în care orice e posibil. Aici vei descoperi 12 căsuțe construite pentru a pune în evidență povestea fiecărei luni din an.

Concluzionând, Sibiul este o destinație potrivită pentru vacanțele în familie și nu numai. O escapadă de weekend sau o călătorie de câteva zile îți poate oferi posibilitatea de a descoperi farmecul unui oraș bogat în cultură și tradiții, dar și frumusețea locațiilor din împrejurimi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE