Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce presupune analiza compozitiei corporale? Calculează procentul de grăsime corporală pentru un stil de viață sănătos!

Postat la: 27.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dincolo de a încerca să fii mereu în formă prin diferite metode de a-ți ține greutatea sub control, este momentul să îți cunoști indicele de masă corporală și să descoperi de ce procent masa musculara este indicat să dispună organismul tău.

Dacă ți-am trezit curiozitatea până aici, îți propunem să începi prin obținerea unei măsurători exacte a procentulului de grăsime din corp. Cum poți afla acest detaliu? Este simplu: prin analiza compozitiei corporale. Îți vom spune imediat ce presupune această procedură și unde te poți bucura de acest mod inteligent de a calcula valorile masei musculare a corpului și procentul de grasime corporala.

Rămâi în continuare alături de noi și vei afla mai multe detalii și despre ceea ce presupune metabolismul bazal, cum funcționează analiza compozitiei corporale și câteva sfaturi despre cum poți să îți începi parcursul pentru un stil de viata sănătos. Să începem!

Ce presupune și cum se realizează analiza compozitiei corporale?

Știai că există o modalitate inovativă prin care un cântar inteligent îți face analiza compozitiei corporale fără a fi nevoie să înduri vreun disconfort sau durere? Se numește bioimpedanta și este o metodă de utilizare a curentului electric pentru a estima proporția diferitelor țesuturi din corpul tău, cum ar fi grăsimea, oasele și mușchii.

Deoarece diferite țesuturi au grade distinctive de conductivitate la curentul electric, acest lucru oferă o modalitate de a obține o măsurare exactă a compoziției corpului tău. Nu există contraindicații pentru acest tip de echipament, astfel încât oricine îl poate folosi. Și pentru că este non-invaziv, nu există efecte adverse pentru organism.

Analiza compozitiei corporale se realizează prin utilizarea unui cântar cu precizie care se folosește de tehnica curenților electrici. Cântarul dispune de un display smart și un mecanism electronic, care arată statistici în timp real pe ecran.

Trebuie doar să te urci pe el, specialiștii Venusao îți vor seta echipamentele asociate pe mâini și apoi va trebui să păstrezi o poziție nemișcată pentru câteva minute, în timp ce cântarul administrează curentul. Ulterior, datele rezultate sunt analizate și comparate cu înălțimea, vârsta, sexul și greutatea pentru a obține un rezultat cuprinzător.

Ce vei afla despre organism în urma unui ghid de analiza a compozitiei corporale?

Analiza compozitiei corporale determină o suită de aspecte pe care un cântar obișnuit nu ți le poate spune cu exactitate despre țesutul adipos, spre exemplu. Așadar, de aceea, este bine să iei în considerare o variantă mult mai eficientă prin care să îți cunoști corpul și nevoile sale.

Există câțiva parametri pe care analiza compozitiei corporale le determină pentru tine și organismul tău, iar printre aceștia se numără procentul metabolic bazal, procentajele de apă, grăsimi și masă musculară, cât și localizarea exactă a acestora. Cantarul folosit în analiza compozitiei corporale oferă o evaluare cuprinzătoare și reprezintă o parte importantă a evaluării generale a sănătății și a stabilirii obiectivelor viitoare.

Aceste informații pot fi utilizate pentru a viza zone specifice în realizarea planului nutrițional și de antrenament pentru pierderea sau creșterea în greutate, precum și pentru a ajuta la evaluarea riscurilor pentru sănătate.

Rata metabolică bazală/ Metabolism bazal

Cântarul folosit în analiza compozitiei corporale oferă o estimare a necesarului zilnic de calorii pe care persoana analizată trebuie să îl urmărească în dieta sa. O analiză bună a compoziției corporale crește acuratețea acestui număr, care este utilizat pentru a stabili obiective de pierdere sau creștere în greutate. De asemenea, ajută la monitorizarea progresului în timp pentru a se asigura că individul se află pe drumul cel bun.

Sunt măsurați factori precum: gradul de hidratare, masa musculară și grăsimea din organism

Această măsurătoare arată ce procent din corpul persoanei analizate este compus din grăsime, gradul de hidratare și pe cel al procentului de masă musculară. Aceste informații sunt utile pentru stabilirea obiectivelor și monitorizarea progreselor, precum și pentru a ajuta la evaluarea riscurilor pentru sănătate.

Localizarea grăsimii corporale

Această măsurătoare asigură localizarea exactă a zonelor în care este concentrată grasimea corporală. Principalele zone în care cântarul identifică depunerea țesutului adipos sunt regiunea trunchiului, zona brațelor și cea a picioarelor. În mod similar, cântarul arată unde este concentrată și masa lor musculară.

Combină analiza compozitiei corporale cu un plan de nutriție și antrenament pentru rezultate eficiente

Pornind de la nevoile specifice ale organismului tău, poți merge mult mai în amănunt cu un progres pe parte de antrenament și nutriție. Nici nu ai idee cât de mult contează să știi nevoile reale ale corpului tău pentru a stabili concret ce tip de antrenament ori dietă ți se potrivește.

Masa corporala poate fi calculată automat, dacă alegi serviciile Venusao Studio pentru analiza compozitiei corporale. Studioul Venusao propune echipamente inteligente care măsoară procentul grăsimii corpului, masa musculară și densitatea osoasă.

În acest fel, specialiștii Venusao Studio îți pot oferi un verdict smart pe baza căruia îți vor alcătui și un plan sănătos și durabil de nutriție combinat cu un antrenament potrivit pentru nevoile tale specifice.

Ce tipuri de antrenamente pot funcționa pentru organismul tău?

Antrenamentul modern pentru pierderea în greutate prin cheltuirea unor kilograme în plus și un confort fizic sporit poate însemna includerea unor exerciții adaptate nevoilor tale specifice. La Venusao Studio te bucuri de o analiza personalizată prin care vei afla concret ce tipuri de antrenament se potrivesc cel mai bine construcției și conformației tale.

Spre exemplu, clasele de Pilates pe Reformer sau Boxing Yoga cuprind deopotrivă elemente de antrenament care se cumulează cu eforturile tale alimentare, întrucât propun exerciții antrenante, care lucrează musculatura într-un ritm alert (cazul Boxing Yoga) sau într-un ritm mai lent (cazul Pilates pe Reformer).

Descoperă nevoile organismului tău cu analiza compozitiei corporale la Venusao Studio!

Analiza compozitiei corporale este un instrument important care te poate ajuta să îți înțelegi mai bine corpul și cum să îți îmbunătățești sănătatea. Oricine poate beneficia de informațiile pe care le oferă, indiferent dacă ești pur și simplu în căutarea unei modalități de a scăpa de greutatea în plus, ori un atlet de performanță care își dorește să își mențină forma.

În plus, dacă apelezi la analiza compozitiei corporale, vei putea stabili obiective realiste și pentru a progresa spre un viitor mai sănătos. Dacă ești interesat să afli mai multe despre analiza compozitiei corporale sau dacă dorești să îți începi propria călătorie către un stil de viață mai sănătos, intră chiar de astăzi în contact cu specialiștii Venusao Studio!

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE