ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ce preț a plătit Laura Crișan pentru a-și arunca tatăl în aer și cine sunt complicii acesteia

Postat la: 24.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Laura Crişan, fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, ar fi plătit 100.000 de euro pentru uciderea tatălui ei, milionarul Ioan Crișan. La trei ani de la atac, femeia a ajuns după gratii, împreună cu doi complici, pentru omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Asasinatul ar fi fost plănuit de Laura Crișan după ce aceasta s-a certat cu tatăl său, omul de afaceri Ioan Crișan., iar acesta urma să o dezmoștenească. Se pare că Ioan Crișan avea în plan să lase moștenire averea lui fostului soț al Laurei Crișan, deputatul PNL, Sergiu Bîlcea.

Amintim că, printre altele, Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Potrivit anchetei, cu două zile înaintea crimei, doi dintre complici ar fi cumpărat explozibilul ce urma să fie montat pe mașină, iar un al treilea, un frizer cu pasiuni legate de electronică ar fi construit bomba artizanală.

"În fapt, s-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă - procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept - şi l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06,59, acţionând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad", transmite Parchetul General.

„Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri", arată procurorii.

Frizerul este singurul care nu a ajuns după gratii, și asta pentru că a cooperat cu anchetatorii. Tânărul era cunoscut în cartier drept băiatul care repară telefoane și calcultoare. În ceea ce-i privește pe ceilalți doi suspecți, se pare că unul ar fi fost amantul Laurei Crișan, iar celălalt un prieten al acestuia cu preocupări infracționale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE