Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce legătură ar putea avea câinii cu hepatita din cauze necunoscute. O nouă ipoteză luată în calcul de oamenii de știință!

Postat la: 08.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Specialiștii din domeniul sănătății spun că un număr „mare" de cazuri de copii cu hepatită de cauză necunoscută dețin sau au avut contact cu câini. Este noua ipoteză pe care cercetătorii o verifică în momentul de față.

Numărul cazurilor de copii cu hepatită din cauze necunoscute este în creștere. Numai în Marea Britanie a depășit 160, iar 11 dintre ei au avut nevoie de transplant hepatic. Iar la nivel global sunt aproximativ 300. Printre posibilele surse ale acestei boli ar fi adenovirusul ori o combinație între acesta și o infecție cu SARS-CoV-2. Însă această hepatită ar putea fi produsă și de medicamente dar și de scăderea sistemului imun. Acum, câinii de companie sunt cercetați ca fiind o cauză potențială a unui focar misterios de hepatită care lovește copiii din întreaga lume, scrie Daily Mail.

Se pare că un număr considerabil dintre copiii bolnavi de hepatită misterioasă, care au vârsta până în 10 ani provin din familii care dețin câini sau au avut „expuneri la câini". Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), însărcinată să identifice motivele pentru care zeci de copii au dezvoltat tipul neobișnuit de boală hepatică, a declarat că „semnificația acestei descoperiri este explorată". Oficialii nu au explicat cum ar putea fi vinovați câinii.

Experții au spus că legătura a fost „un pic exagerată", având în vedere cât de comună este deținerea de câini în Marea Britanie. Oamenii de știință încă nu au descoperit ce anume cauzează boala având în vedere că virusurile obișnuite ale hepatitei A, B, C, D și E au fost excluse din rezultatele testelor de laborator. Se știe că două tulpini de adenovirus infectează câinii, inclusiv una care provoacă hepatită infecțioasă. Celălalt este unul dintre agenții patogeni care declanșează „tusea canină".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE