Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce boală psihiatrică rară are Vladimir Putin. Un expert din Israel l-a evaluat de la distanță pe președintele rus

Postat la: 05.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul Centrului de Psihiatrie MindMe, Ilan Volkov, din Tel Aviv l-a evaluat pe președintele rus Vladimir Putin de la distanță și a constatat că el are o boală mintală gravă, destul de rară, care este foarte dificil de tratat.

Într-o analiză publicată în Jerusalem Post, medicul încearcă să dea răspunsuri la mai multe întrebări, precum "Ce ar putea determina o persoană să se comporte astfel?" și "Ce conduce pe cineva la o astfel de manifestare externă de putere, care produce o tragedie gravă pentru mii de oameni?"

O personalitate precum Vladimir Putin stârnește curiozitatea și interesul multor oameni. Chiar dacă Putin nu a fost la clinica doctorului, el totuși a încercat să-i facă o evaluare a comportamentului său de tiran, de la distanță.

Fiecare persoană se caracterizează prin motivele și simțul scopului său. Acest motiv poate deveni patologic și răsucit. Poate deveni dezechilibrat și poate provoca suferință persoanei sau mediului său, afectându-i capacitatea de a funcționa normal.

Psihiatrul din Israel spune că Putin suferă de narcisism, care este definit ca simțul de sine umflat al unei persoane, iubirea de sine excesivă și o căutare constantă pentru validarea propriei sale importanțe, chiar și în detrimentul celorlalți.

Narcisiștii au adesea o poveste de viață în care au fost copii fără succes care nu au fost „văzuți" suficient sau a căror prezență nu a fost suficient de recunoscută de mediul lor. Este posibil să fi fost abuzați, ignorați sau, în general, să fi avut impresia că nu sunt importanți. O astfel de copilărie poate duce la sentimente de izolare și depresie sau, alternativ, la o nevoie de compensare și autopromovare cu orice preț.

Un lider cu tendințe narcisiste, de obicei, nu se va mulțumi doar să-și servească publicul imediat. El va dori recunoaștere în masă și se va strădui pentru realizările pentru care să-și poată atribui meritul, cum este cazul lui Putin.

Așteptările și ambițiile sale îl pot determina să ignore orice sistem de control și echilibru - fie ele legislative, instanțele de judecată sau oponenții săi politici. El va lua decizii critice - în acest caz, decizii care determină soarta ucrainenilor nevinovați - în timp ce bunăstarea publicului care l-a ales nu este nici pe departe în prim-planul minții sale.

Modul de a trata narcisiștii este să nu cădem în capcana carismei și asertivității lor, să nu credem declarațiile lor goale (pentru că nu acționează în numele nostru, ci, mai degrabă, pentru ei înșiși), să stabilim limite clare, și să fim surprinși cu privirea de comportamentul lor.

În ceea ce îl privește pe Putin, propria sa imagine publică de lider puternic și atotputernic de care toată lumea vorbește și de care se teme și a cărui putere o recunoaște toată lumea, contează mult mai mult decât condamnarea slabă a lumii occidentale a pierderii de vieți ucrainene în Herson.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE