Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce afirmă presa rusă despre Operațiunea "Ovidiu" a Ucrainei contra României!

Postat la: 14.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritățile ucrainene au efectuat o operațiune de discreditare a politicii României pe direcțiile ucraineană, moldovenească și europeană, scriu Lenta.ru, Gazeta.ru, Svobodnaia și alte media ruse conform Vești din Rusia.

„Forțele de securitate ruse au primit, din surse provenind din interiorul serviciilor speciale ale Ucrainei, informații confidențiale care indică faptul că serviciul de informații externe al Ucrainei a desfășurat activități menite să discrediteze politica externă a României", informează RIA Novosti, cu referire la propriile surse din structurile de forță ale Federației Ruse.

Operațiunea cu numele de cod "Ovidiu" a fost elaborată în decembrie 2014. Scopul acesteia a fost organizarea unei companii de dezinformare țintite pentru a furniza șefilor statelor membre UE informații care ar discredita politica externă a României pe direcțiile ucraineană, moldovenească și europeană".

„Rezultatul final al operațiunii speciale a fost publicarea unor articole în resursa informațională și analitică a Republicii Moldova „AVA.MD", care a permis, potrivit ofițerilor de informații ucraineni, crearea unei imagini negative a României ca stat a cărui politică este contrară valorilor europene comune", a menționat sursa. Publicarea articolelor a provocat o anumită rezonanță în spațiul de experți și informațional al Republicii Moldova.

În acțiune au fost implicați agenți din rândul cetățenilor Ucrainei și ai Republicii Moldova. Influența a fost exercitată asupra funcționarilor organizațiilor internaționale (Uniunea Europeană și Comisia Europeană), reprezentanților corpului diplomatic al statelor europene acreditați în Moldova, precum și ai țărilor din regiunea Dunării: Austria, Ungaria , Bulgaria, Slovacia și Serbia, a precizat interlocutorul agenției RIA Novosti. În același timp, nu au fost relevate consecințe negative pentru Ucraina din această acțiune de influență.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE