Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CDC a schimbat definiția depistării COVID-19 la persoanele vaccinate ca sa rezulte mai putine cazuri decat in realitate

Postat la: 26.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au modificat definiția cazurilor de COVID-19 în rândul celor vaccinați, ceea ce a dus la un număr mai mic de cazuri clasificate, potrivit unor documente obținute de The Epoch Times.

La începutul anului 2021, CDC a definit cazurile post-vaccinare ca fiind persoanele testate pozitiv la șapte sau mai multe zile după primirea unei serii de vaccinări primare, potrivit unuia dintre documente.

Definiția a fost schimbată la 2 februarie 2021, pentru a include doar cazurile detectate la cel puțin 14 zile după o serie primară, arată un alt document.

"Am revizuit definiția cazului", le-a scris atunci colegilor Dr. Marc Fisher, șeful echipei de investigare a cazurilor de descoperire a vaccinurilor din cadrul CDC, Dr. Marc Fisher.

Raționamentul pentru această schimbare a fost redactat.

Un purtător de cuvânt al CDC a apărat definiția modificată.

"CDC a făcut modificarea definiției perioadei de timp a unei infecții descoperite datorită celor mai recente date care au arătat că perioada de 14 zile era necesară pentru un răspuns eficient al anticorpilor la vaccinuri", a declarat Scott Pauley, purtătorul de cuvânt, pentru The Epoch Times într-un e-mail.

"Acest lucru, în combinație cu datele care arătau că multe cazuri de COVID-19 au fost incubate timp de până la două săptămâni înainte de a deveni simptomatice, a necesitat modificarea pentru a rafina perioada de timp pentru a elimina cazurile în care expunerea a avut loc înainte ca răspunsul la vaccinare să fie eficient", a adăugat Pauley.

Dr. Harvey Risch, profesor emerit de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică din Yale, a declarat că nu există "nicio rațiune convingătoare" pentru excluderea cazurilor timpurii și a altor evenimente în rândul celor vaccinați, indiferent dacă acestea au avut loc în decurs de șapte zile sau 14 zile.

"Cu oricare dintre aceste întârzieri, CDC a abordat ceea ce este cel mai bun teoretic pe care vaccinarea l-ar putea obține. Dacă vaccinurile nu funcționează în primele 7 sau 14 zile sau cresc riscul de a contracta Covid-19 în această perioadă, asta face parte din ceea ce se întâmplă atunci când sunt implementate într-o populație", a declarat Dr. Risch pentru The Epoch Times prin e-mail.

Dr. Jay Bhattacharya, profesor de politici de sănătate la Universitatea Stanford, a declarat că CDC ar fi trebuit să se concentreze pe sfătuirea oamenilor că nu sunt la fel de protejați imediat după vaccinare.

"Mai degrabă decât să se joace cu definiția cazurilor de descoperire", a declarat Dr. Bhattacharya pentru The Epoch Times într-un e-mail, CDC ar fi trebuit să avertizeze "persoanele în vârstă vulnerabile recent vaccinate și vulnerabile că prezintă un risc mai mare de a fi infectate în acea perioadă".

CDC a exclus unele cazuri post-vaccinare pentru că nu se încadrau în definiția actualizată, arată documentele, oferind o imagine umflată a eficienței vaccinului.

Un document, de exemplu, arată că Kansas, la începutul anului 2021, a raportat 37 de cazuri în rândul celor vaccinați.

Treizeci și patru nu au fost numărate pentru că au apărut după primirea unei doze, nu a două. O serie primară pentru ambele vaccinuri era de două doze până de curând, a doua doză nefiind recomandată decât la cel puțin 21 de zile după prima doză.

Celelalte trei cazuri au avut loc după o a doua doză, dar nu au fost numărate ca cazuri de descoperire de către CDC, deoarece au avut loc în termen de 13 zile de la finalizarea unei serii primare, a informat Dr. Fisher într-un e-mail.

La 29 ianuarie 2021, CDC a aflat în cadrul unui apel cu oficialii din domeniul sănătății din Maryland că un grup părea să provină de la o persoană care a fost vaccinată cu o singură doză înainte de a prezenta simptome. Un oficial al CDC a declarat că a fost un "posibil caz de descoperire", dar cazul nu ar fi fost luat în considerare în conformitate cu definiția de descoperire anterioară sau ulterioară.

Într-o altă formă probabilă de suprimare a numărului real de cazuri, statele nu au putut raporta cazurile prin intermediul Sistemului național de supraveghere a bolilor cu declarare obligatorie până în februarie 2021, potrivit unuia dintre e-mailuri.

Kansas a fost primul stat care a trimis informații prin sistem, potrivit unui e-mail din 1 februarie 2021, care raporta cele 37 de cazuri.

Statele ar putea, de asemenea, să raporteze cazurile în afara sistemului prin apeluri, la fel ca și furnizorii de servicii medicale, potrivit unui alt e-mail. Rapoartele către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri au fost, de asemenea, analizate pentru o posibilă includere.

CDC a început să raporteze numărul de cazuri de descoperire la 15 aprilie 2021. Unele dintre cazurile de descoperire au dus la spitalizare și deces. Oficialii CDC au discutat sporadic despre cazurile de descoperire în contexte publice, dar au făcut și afirmații false despre eficiența vaccinului, inclusiv afirmând în martie 2021 că persoanele vaccinate nu s-au îmbolnăvit.

Definiția cazurilor de descoperire a fost revizuită după ce mai mulți oficiali CDC au trimis e-mailuri cu privire la faptul că vaccinurile nu au reușit să prevină infecția.

Dr. Fisher a declarat într-o misivă din 21 decembrie 2020 că a fost îndrumat de un superior "să înceapă să lucreze la un protocol pentru a evalua eșecurile vaccinului COVID sau cazurile de descoperire".

Dr. Rochelle Walensky, directorul CDC la acea vreme, a subliniat un editorial din 30 ianuarie 2021, care descria variantele ca fiind o "amenințare tot mai mare" de a scăpa de protecția oferită de vaccinuri și a spus că a vorbit cu șeful Institutului Național de Sănătate al SUA despre această chestiune.

Cam în aceeași perioadă, oficialii CDC au distribuit un document de o pagină despre investigarea cazurilor post-vaccinare.

"Ce? Există un document de o pagină de la Tom despre eșecurile vaccinurilor?". a declarat Dr. Nancy Messionnier, un alt oficial de rang înalt al CDC, la 27 ianuarie 2021, după ce a auzit despre documentul, care era distribuit de către medicul oficial al CDC, Dr. Thomas Clark.

Versiunea documentului pe care The Epoch Times a primit-o a fost complet redactată. După ce doctorului Clark i s-a cerut o versiune neredactată, CDC a refuzat să furnizeze orice altă versiune a documentului.

Dr. Fisher a făcut, de asemenea, o prezentare aproape de sfârșitul lunii ianuarie 2021 privind cazurile de descoperire și a trimis acele slide-uri colegilor după ce a subliniat că le-a elaborat "pentru uz intern" și că slide-urile "nu au fost revizuite sau aprobate de nimeni". Dr. Fisher nu a răspuns atunci când i s-au cerut diapozitivele.

La scurt timp după această schimbare, CDC a fost alertat cu privire la un atlet de colegiu care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la aproximativ trei săptămâni după ce a terminat o serie primară Pfizer. Un oficial CDC l-a descris ca fiind un "potențial caz de descoperire" și a spus că datele vor trebui să fie revizuite pentru a vedea dacă va fi luat în considerare.

Într-un document distribuit statelor, CDC a subliniat o serie de modalități prin care cazurile post-vaccinare, chiar și cele depistate la cel puțin 14 zile după o serie primară, nu vor fi contabilizate. Aceasta includea excluderea persoanelor care au primit un vaccin care nu a fost autorizat în Statele Unite, a persoanelor cu doar un test de anticorpi pozitiv și a persoanelor care au fost testate pozitiv în termen de 44 de zile de la ultimul lor test.

Inițial, CDC a propus (pdf) ca o persoană să fie considerată "complet vaccinată" la șapte zile de la finalizarea unei serii primare, dar în cele din urmă a ales 14 zile de la finalizare.

CDC a refuzat să furnizeze numele oficialului care a decis definiția de "complet vaccinat". Agenția, ca răspuns la un Freedom of Information Act, a declarat, de asemenea, că nu a avut nicio înregistrare privind decizia de a exclude cazurile care apar în ceea ce înseamnă cel puțin 35 de zile de la prima doză de vaccin.

Oficialii au indicat materiale ale Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) care au prezentat rezultatele studiilor clinice ale Pfizer și Moderna, care produc vaccinurile pe care FDA le-a autorizat în 2020.

Studiile au constatat că eficacitatea împotriva COVID-19 simptomatic a fost mult mai scăzută în zilele de la vaccinare. În studiul Pfizer, de exemplu, cazurile suspecte în termen de șapte zile de la o doză de vaccin au fost 409 în rândul celor vaccinați față de 287 în rândul celor care au primit placebo. Moderna a estimat o eficacitate de 50,8 la sută în termen de 14 zile de la prima doză, comparativ cu o eficacitate de 92 la sută la 15 sau mai multe zile de la doză.

Datele observaționale au indicat, de asemenea, o ecranare mai mică sau negativă în zilele de după vaccinare și, aproape imediat după ce vaccinurile au fost lansate, unele persoane vaccinate au raportat că au fost infectate oricum.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE