Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CDC a găsit o nouă variantă de Covid în apele reziduale din SUA

Postat la: 28.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-un nou raport, CDC a indicat că un eșantion recent de apă uzată din SUA a fost testat pozitiv pentru o nouă variantă de Covid.

Sistemul național de supraveghere a apelor reziduale (National Wastewater Surveillance System - NWSS) a raportat că a detectat noua variantă de coronavirus BA.2.86 într-unul dintre cele mai recente eșantioane de ape reziduale.

Conform CDC: Un eșantion de apă uzată din SUA care a fost colectat ca parte a monitorizării de rutină în cadrul Sistemului Național de Supraveghere a Apelor Uzate (NWSS) a indicat preliminar prezența variantei BA.2.86.

Oamenii de știință investighează acest eșantion și vor continua să monitorizeze îndeaproape apele reziduale pentru a găsi dovezi suplimentare sau mai răspândite ale prezenței BA.2.86.

NWSS este unul dintre multiplele sisteme de monitorizare pe care CDC le utilizează pentru a detecta variantele în Statele Unite și este menit să fie utilizat împreună cu alte date de sănătate publică COVID-19 pentru a înțelege mai bine răspândirea COVID-19.

CDC nu a oferit detalii cu privire la locul în care a fost colectată proba pozitivă de apă uzată, dar a precizat că aceasta face parte din monitorizarea de rutină prin intermediul Sistemului național de supraveghere a apelor uzate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE