Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cazul Travis King: Ies la iveală motivele pentru care soldatul american a dezertat în Coreea de Nord

Postat la: 19.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Militarul american care a trecut marţi graniţa din Coreea de Sud în Coreea de Nord a fost condamnat în februarie la o amendă pentru că a lovit şi avariat o maşină de poliţie la Seul, au indicat miercuri surse legale citate de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Comandamentul ONU şi ministrul american al apărării Lloyd Austin au explicat marţi că soldatul american a trecut benevol şi fără autorizaţie graniţa dintre cele două Corei în timpul unui tur în Zona de securitate comună şi se crede că acesta a fost reţinut de autorităţile nord-coreene. Ulterior Pentagonul l-a identificat ca fiind "Pvt. 2nd Class" (fruntaş, una din primele trepte din ierarhia militară) Travis King, în vârstă de 20 şi ceva de ani, iar media americane au relatat că acesta urma să fie retrimis în SUA pentru măsuri disciplinare legate de acuzaţii de atac ce i-au fost aduse în Coreea de Sud.

Surse legale din Coreea de Sud au menţionat că King, în vârstă de 23 de ani, a fost amendat cu 5 milioane de woni (aproape 4000 de dolari) pe 8 februarie de un tribunal din Seul pentru distrugere de bunuri publice, între altele, fiind suspectat că a lovit în mod repetat portiera din spate a unei maşini de poliţie din Seul în cursul nopţii de 8 octombrie, provocând daune evaluate la 584.000 de woni (circa 460 dolari).

Soldatul a fost reţinut atunci de poliţişti la faţa locului, dar a refuzat să se identifice şi a proferat insulte la adresa coreenilor şi a armatei coreene, potrivit anchetei poliţiei.

Acelaşi soldat american este bănuit că a lovit cu pumnul în faţă un cetăţean coreean la un club de noapte din Seul pe 25 septembrie, dar nu a fost pus sub acuzare pentru acel incident întrucât victima a afirmat că nu vrea ca acesta să fie pedepsit.

Mama lui King, Claudine Gates, s-a declarat "şocată" de vestea că fiul ei a fugit în Coreea de Nord, declarând pentru ABC News: "Nu-l văd pe Travis făcând aşa ceva".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE