Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cazul șocant al unei femei: A luat o pastilă populară și s-a intoxicat cu plumb grav

Postat la: 14.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Toronto și publicat pe 8 august 2023 în revista Canadian Medical Association Journal, a dezvăluit un caz șocant petrecut pe continentul american. Experții au constatat că o femeie din Canada, care a luat suplimente pentru infertilitate s-a intoxicat cu plumb, un metal toxic, la un nivel colosal, de 25 de ori decât normal.

Încercarea unei femei canadiene de a-și trata infertilitatea a mers drastic pe o cale greșită, spun medicii din Toronto. Într-un nou caz raportat săptămâna aceasta, ei detaliază modul în care a dezvoltat o otrăvire cu plumb în organism, în urma administrării de suplimente umplute cu un metal toxic, potrivit Gizmodo.

Simptomele femeii au fost tratate cu succes. Această descoperire a determinat autoritățile să sechestreze alte produse contaminate de la furnizorul ei de medicină alternativă.

Potrivit raportului, femeia în vârstă de 39 de ani a vizitat serviciul de urgență de trei ori într-o perioadă de șase săptămâni, cu simptome de durere abdominală, constipație, greață și vărsături.

La a treia vizită, a fost internată la spital pentru anemie și posibilă sângerare gastrointestinală. Testele au exclus sângerarea, iar anemia ei s-a ameliorat după ce a primit transfuzii de sânge, așa că a fost externată. La o vizită de urmărire, două săptămâni mai târziu, ea a continuat să se simtă rău și obosită.

În cele din urmă, ea a intrat în grija unuia dintre autorii raportului. În acest moment, ea a dezvăluit că a luat zilnic remedii oferite de un practicant de Ayurveda - un sistem de medicină alternativă despre care se crede că își are originea în India cu cel puțin trei milenii în urmă - în fiecare zi, timp de peste un an, în speranța de a-și trata infertilitatea.

Medicii ei au decis apoi să o testeze pentru otrăvire cu plumb, constatând că avea niveluri de plumb din sânge de peste 25 de ori mai mari decât se aștepta în mod normal. Pe baza istoricului ei, medicii nu au reușit să găsească alte surse probabile de expunere la plumb în afară de remediile ayurvedice. Așa că a fost de acord să nu mai ia medicamentul și a fost plasată pe o terapie de recuperare.

Medicii au anunțat apoi oficialii de la Public Health Ontario care au început să-și conducă propria investigație. Au găsit niveluri ridicate de plumb în majoritatea produselor pe care femeia le-a oferit.

Au fost aduse ulterior oficiali federali și alți oficiali locali din domeniul sănătății și au ajutat la investigarea clinicii de unde ea cumpărase produsele. Ei au descoperit că clinica a încălcat în mod clar reglementările țării privind vânzarea produselor de sănătate alternative și naturale și au procedat la confiscarea a sute de pastile vândute acolo.

Testele ulterioare au arătat că unele dintre produse conțineau niveluri ridicate de arsenic, mercur sau plumb, în timp ce altele aveau medicamente autentice, dar neetichetate, cum ar fi diclofenacul (un analgezic AINS) și progesteronul.

Ayurveda rămâne populară, atât în India, cât și în alte țări, precum Canada și Statele Unite. Dar, la fel ca multe forme de medicină alternativă, există doar dovezi slabe în cel mai bun caz pentru beneficiile sale pretinse.

Remediile pe bază de plante și suplimentele recomandate în mod obișnuit de către practicieni sunt, de asemenea, mult mai puțin reglementate decât medicina convențională, ceea ce poate crește riscul ca ingredientele periculoase să intre în lanțul de aprovizionare. În mod specific, plumbul pare să fie un contaminant persistent în aceste tratamente.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE