Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Caz unic: Bărbat infectat cu COVID a treia oară în şase luni, deși este vaccinat. Care este explicația medicilor

Postat la: 27.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat de 70 de ani, din judeţul Buzău, s-a îmbolnăvit pentru a treia oară de COVID-19, în mai puţin de şase luni.

Bărbatul este vaccinat cu două doze de ser anti-COVID Pfizer şi este internat acum în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău. Din primele informaţii de la medici, cazul bătrânului din Buzău, reinfectat pentru a treia oară, ar putea fi unic în țară. Practic, după toate indiciile medicale de până acum, e o premieră națională.

Bărbatul e la a treia infectare în mai puțin de o jumătate de an. Prima oară a avut o formă ușoară de boală, a doua oară, în toamnă, o formă medie, iar acum e într-o stare bună, prezentând o formă ușoară de COVID-19, potrivit medicului. Singura explicație posibilă pe care o găsesc medicii în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

"Este un pacient care este la al treilea episod de COVID, primul în august, al doilea cândva în octombrie şi al treilea este internat momentan la noi. Este un bărbat cu comorbidităţi, o hemopatie malignă, probabil că este cu omicron, are o formă uşoară fără afectare pulmonara. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare a avut tot o formă uşoară.

Anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecţie pentru noua tulpină care circulă momentan", a declarat dr. Bogdan Micu, șeful secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Buzău.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE