Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Casa Albă lansează o nouă agenție pentru pandemii care va fi condusă de un general în retragere!

Postat la: 24.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul Statelor Unite a lansat o nouă agenție pentru a se pregăti pentru pandemii și alte "amenințări biologice". Casa Albă a anunța crearea Biroului pentru politica de pregătire și răspuns la pandemii (Office of Pandemic Preparedness and Response Policy - OPPR), iar președintele Biden a ales un general în retragere din Forțele Aeriene pentru a conduce acest proiect.

Noul Birou va prelua atribuțiile actualelor echipe de răspuns COVID-19 și monkeypox ale președintelui Biden, a precizat Casa Albă. Agenția va avea sarcina de a concepe un răspuns la crizele de sănătate publică, de a coordona cercetarea științifică și eforturile medicale împotriva pandemiilor și de a furniza rapoarte periodice Congresului.

"Acesta va fi un birou permanent în cadrul Biroului Executiv al președintelui, însărcinat cu conducerea, coordonarea și punerea în aplicare a acțiunilor legate de pregătirea și răspunsul la amenințările sau agenții patogeni biologici cunoscuți și necunoscuți", a precizat Casa Albă într-un comunicat de presă.

Noul birou va fi condus de generalul-maior în retragere al Forțelor Aeriene Paul Friedrichs, care în prezent este asistent special al președintelui Joe Biden și director principal pentru securitate sanitară globală și bioapărare în cadrul Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă. Friedrichs a lucrat anterior ca medic chirurg al personalului comun la Pentagon, unde a fost, de asemenea, consilier al grupului operativ Covid-19 al armatei.

OPPR va lua ființă în mod oficial la 7 august, după care Friedrichs va începe să adune o echipă. Printre responsabilitățile sale se va număra asigurarea că Rezerva Națională Strategică este bine echipată cu provizii medicale și colaborarea cu Congresul pentru a obține finanțare pentru eforturile de pregătire ale SUA, potrivit New York Times.

Pe lângă elaborarea unui răspuns guvernamental la viitoarele pandemii, agenția se va consulta cu industria, comunitatea științifică și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane pentru a dezvolta "următoarea generație de contramăsuri medicale", inclusiv vaccinuri. Activitatea sa se va concentra pe Covid-19, variola maimuței, poliomielita, gripa aviară și umană și VSR, printre alți agenți patogeni.

Preluând rolul echipei de răspuns Covid-19 a Casei Albe, care a fost închisă în luna mai, biroul a fost creat în cadrul unui pachet de cheltuieli guvernamentale de amploare promulgat la sfârșitul anului 2022. Acesta va fi obligat să prezinte legislatorilor o "analiză a pregătirii" la fiecare doi ani și un "raport de perspectivă" separat la fiecare cinci ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE