Care este durata de viață a unei anvelope pentru camion?
Postat la: 31.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Anvelopele pentru camioane se pot uza după ce au parcurs mulți kilometri. Dar, durata lor de viață este definită și de calitatea materialului de fabricație sau de alți factori externi.
Dacă dispui de un camion sau mai multe în flota ta de transport, aceste informații îți vor fi utile din mai multe puncte de vedere.
Iată diferitele lucruri de care să ții cont pentru a determina durata de viață a unor anvelope pentru camioane și când trebuie să cumperi unele noi.
Care este durata de viață a anvelopelor pentru camioane?
Durata de viață a unei anvelope poate să fie măsurată în kilometri. Un astfel de accesoriu, atunci când este de bună calitate, poate dura până la 120.000 -220.000 de km. Cu alte cuvinte, există anvelope care trebuie schimbate la 120.000 de km sau altele pot să fie schimbate mai târziu si asta in functie de materia prima folosita Premium sau Standard.
Durata de viață a unei anvelope pentru camioane poate varia în funcție de marca de fabricație. Nu toate mărcile se folosesc de aceleași metode de fabricație. Există o diferență în ceea ce privește materialele utilizate, sistemele tehnologice și altele. Pentru a se evita o uzură rapidă, se pot alege modelele premium sau cele reșapate fabricate cu materie prima Premium plus. Prezintă o excelentă aderență, pretul pe km este cel mai redus și îț în același timp faci și economii considerabile de carburant.
Cum se poate optimiza durata de viață a unei anvelope?
Anvelopele au o durată de viață care poate varia în funcție de marcă și de calitatea acestora. Dar, mai mulți factori trebuie să fie luați în considerare pentru a se optimza durata de viață a unei anvelope pentru camioane.
Adoptă cele mai bune obiceiuri sau maniere
Nu prea contează marca anvelopelor pe care le ai. Poți să le mărești durata lor de viață respectând unele precauții de întreținere. Toate aceste lucruri țin de verficări, de controale regulate și de un condus mai responsabil. În acest fel, vei reuși să faci economii de carburant, dar vei reuși în același timp și să păstrezi în cele mai bune condiții anvelopele și mecanica de la camion.
Felul în care se conduce un camion cu o încărcătură mai grea este, de asemenea, un factor de optimizare pentru durata de viață a anvelopelor.
Atunci când șoferii de camioane își asumă riscuri uriașe, frânând brusc tot timpul, accelerând și făcând viraje greșite, acest lucru va duce la deteriorarea stării mecanice a camionului, duce la un consum ridicat de combustibil și, de asemenea, îl pune pe șofer în pericol. Pentru o utilizare mai eficientă, trebuie să se poată anticipa frânarea și să se facă schimbări graduale de direcție. Trebuie evitată accelerarea bruscă. Și, de asemenea, șoferul trebuie să se asigure în permanență că anvelopele sunt în stare bună. Pe lângă aceste puncte, există multe alte reguli care se pot respecta dacă se dorește să se optimizeze durata de viață a anvelopelor de camion.
Starea șoselei este un alt lucru de care să ții cont
Cu cât șoseaua este mai deteriorată, cu atât anvelopele se vor distruge mai repede. Este important să se aleagă un drum sau o rută care are condiții bune de șofat.
Presiunea aerului
Presiunea corectă a aerului este un avantaj real pentru longevitatea anvelopei. Aceasta protejează banda de rulare de uzura prematură și neregulată. De asemenea, protejează carcasa anvelopei de riscul de deteriorare a flancului. Cu toate acestea, ar trebui să verifici în mod regulat presiunea de aer din anvelope pentru a preveni problemele cauzate de supra sau sub-umflare.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF introduce o taxă pentru o nouă categorie de venituri obținute din lumile virtuale
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat recent pe site-ul instituţiei "Broşura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacţionarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc nonfungible token)", care aduce clarificări despre tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din vânzarea NFT-urilor.
-
Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, vine cu o ipoteză interesantă, după ce România a intrat în spațiul Schengen, la capătul a doi ani de umilințe din partea Austriei. Rareș Bogdan arată faptul că votul de la alegerile prezidențiale a fost alimentat puternic de frustrarea acumulată de cetățenii români, care s-au trădați de Europa.
-
Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
In noiembrie Olanda a anuntat ca a reintrodus controalele la frontiere indiferent de acordurile tarilor Schengen. Mai inainte de asta, in primavara lui 2024, Austria anunta reintroducerea controlalelor la frontierele cu Cehia si Ungaria. Au mai reintrodus restrictii Germania si Italia, iar mai apoi Franta, Norvegia, Danemarca, Slovenia si Suedia.
-
La Nina aduce o inversiune termică de proporții: Lovesc fenomene extreme și va fi un ger de crapă pietrele
Fenomenul meteorologic La Nina va genera o inversiune termică de proporții și va aduce cu sine o răcire accentuată a vremii, dar și fenomene extreme. Spre deosebire de El Nino, care a caracterizat primăvara anului 2024, fenomenul La Nina se va manifesta în perioada decembrie 2024 - februarie 2025 și va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute.
-
Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
Budapesta a anunţat, după discuţia la telefon a premierului ungar Vikor Orban cu preşedintele rus Vladimir Putin, că Kievul a respins o oferă de încetarea a ostilităţilor "de Crăciun" şi un schimb de prizonieri. În schimb, Ucraina neagă că a discutat cu premierul ungar despre un armistiţiu de sărbători.
-
Europa: Virusul poliomielitei a fost depistat în apă. Boala te paralizează în câteva ore!
Sistemele de monitorizare a apelor uzate din Germania, Spania și Polonia au detectat prezența virusului poliomielitei, o descoperire îngrijorătoare pentru Europa, care a fost declarată liberă de polio în 2002.
-
Pare sa fie adevarat: Baba Vanga prezice izbucnirea unui război de proporții în Europa în 2025
Anul 2025 va veni cu un război de proporții în Europa. Așa sună una din profețiile făcute de Baba Vanga pentru anul care stă să înceapă. Conform prezicătoarei, urmează decimarea populației de pe continent și schimbări care vor rescrie cursul istoriei.
-
Cine controlează țânțarii deține controlul asupra populației globului. Insecta ne poate decima in numai câțiva ani
Țânțarul este considerat cel mai periculos animal din lume, fiind responsabil pentru sute de mii de decese anual, chiar se poate ajunge in unele cazuri si la peste 2,5 milioane de decese anual. Deși animale precum rechinii sau urșii ocupă un loc important în percepția publică asupra pericolelor din natură, statisticile arată o realitate diferită.
-
Sfatul scandalos pe care i l-a dat un chatbot unui adolescent: ce i-a propus să le facă părinților săi a fost la un pas de crimă
Părinții a doi adolescenți din Texas au intentat proces companiei Character.AI, susținute de Google, acuzând faptul că boții, ce pot lua chipul unor personaje sau persoane reale, le-au abuzat copii, relatează presa americană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 2.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 3.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 4.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
- 5.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 6.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 7.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 8.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
- 9.Reacții dure în presa britanică la decizia CCR: În România s-a anulat democrația. Este o zi neagră pentru Occident și pentru elitele sale
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu