Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Care este durata de viață a unei anvelope pentru camion?

Postat la: 31.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Anvelopele pentru camioane se pot uza după ce au parcurs mulți kilometri. Dar, durata lor de viață este definită și de calitatea materialului de fabricație sau de alți factori externi.

Dacă dispui de un camion sau mai multe în flota ta de transport, aceste informații îți vor fi utile din mai multe puncte de vedere.

Iată diferitele lucruri de care să ții cont pentru a determina durata de viață a unor anvelope pentru camioane și când trebuie să cumperi unele noi.

Care este durata de viață a anvelopelor pentru camioane?

Durata de viață a unei anvelope poate să fie măsurată în kilometri. Un astfel de accesoriu, atunci când este de bună calitate, poate dura până la 120.000 -220.000 de km. Cu alte cuvinte, există anvelope care trebuie schimbate la 120.000 de km sau altele pot să fie schimbate mai târziu si asta in functie de materia prima folosita Premium sau Standard.

Durata de viață a unei anvelope pentru camioane poate varia în funcție de marca de fabricație. Nu toate mărcile se folosesc de aceleași metode de fabricație. Există o diferență în ceea ce privește materialele utilizate, sistemele tehnologice și altele. Pentru a se evita o uzură rapidă, se pot alege modelele premium sau cele reșapate fabricate cu materie prima Premium plus. Prezintă o excelentă aderență, pretul pe km este cel mai redus și îț în același timp faci și economii considerabile de carburant.

Cum se poate optimiza durata de viață a unei anvelope?

Anvelopele au o durată de viață care poate varia în funcție de marcă și de calitatea acestora. Dar, mai mulți factori trebuie să fie luați în considerare pentru a se optimza durata de viață a unei anvelope pentru camioane.

Adoptă cele mai bune obiceiuri sau maniere

Nu prea contează marca anvelopelor pe care le ai. Poți să le mărești durata lor de viață respectând unele precauții de întreținere. Toate aceste lucruri țin de verficări, de controale regulate și de un condus mai responsabil. În acest fel, vei reuși să faci economii de carburant, dar vei reuși în același timp și să păstrezi în cele mai bune condiții anvelopele și mecanica de la camion.

Felul în care se conduce un camion cu o încărcătură mai grea este, de asemenea, un factor de optimizare pentru durata de viață a anvelopelor.

Atunci când șoferii de camioane își asumă riscuri uriașe, frânând brusc tot timpul, accelerând și făcând viraje greșite, acest lucru va duce la deteriorarea stării mecanice a camionului, duce la un consum ridicat de combustibil și, de asemenea, îl pune pe șofer în pericol. Pentru o utilizare mai eficientă, trebuie să se poată anticipa frânarea și să se facă schimbări graduale de direcție. Trebuie evitată accelerarea bruscă. Și, de asemenea, șoferul trebuie să se asigure în permanență că anvelopele sunt în stare bună. Pe lângă aceste puncte, există multe alte reguli care se pot respecta dacă se dorește să se optimizeze durata de viață a anvelopelor de camion.

Starea șoselei este un alt lucru de care să ții cont

Cu cât șoseaua este mai deteriorată, cu atât anvelopele se vor distruge mai repede. Este important să se aleagă un drum sau o rută care are condiții bune de șofat.

Presiunea aerului

Presiunea corectă a aerului este un avantaj real pentru longevitatea anvelopei. Aceasta protejează banda de rulare de uzura prematură și neregulată. De asemenea, protejează carcasa anvelopei de riscul de deteriorare a flancului. Cu toate acestea, ar trebui să verifici în mod regulat presiunea de aer din anvelope pentru a preveni problemele cauzate de supra sau sub-umflare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE