ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Când vor avea românii cărți de identitate electronice. Anunțul Ministerului Afacerilor Interne

Postat la: 12.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Afacerilor Interne al României a lansat proiectul cărților de identitate electronice, în cadrul căruia se precizează că toate cărțile de identitate simple, cunoscute și sub numele de buletine, se mai emit cu termen maxim de valabilitate până în data de 3 august 2031.

Actualele buletine nu vor mai fi valabile nici în România nici în alte țări din UE. Noile cărți electronice de identitate vor avea dimensiunea unui card bancar. Ca funcție suplimentară, cărțile electronice de identitate vor avea și rol de card național de sănătate.

"De la data începerii proiectului cărții de identitate electronice (02.08.2021) și până la finalizarea implementării acestuia la nivelul întregii țări, toate cărțile de identitate simple se vor emite cu termen maxim de valabilitate 03.08.2031", a transmis Ministerul de Interne al României.

Data limită de 3 august 2031 este menționată de un Regulament al Parlamentului European care se referă la "consolidarea securității cărților de identitate ale cetățenilor Uniunii și a documentelor de ședere eliberate cetățenilor Uniunii și membrilor de familie ai acestora care își exercită dreptul la liberă circulație".

Un proiect-pilot este în derulare în județul Cluj. Acolo au fost emise cărți electronice de identitate. Noile documente electronice vor începe să fie emise în toată țara până la finalul anului 2024.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE