ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Canada începe eutanasierea victimelor vaccinului COVID-19. Medicii din Ontario au omorât asistat in primul caz al unei comisii speciale

Postat la: 27.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat din Ontario  cu antecedente de boală mintală, a murit prin eutanasie după ce evaluatorii de moarte asistată au decis că cea mai rezonabilă explicație pentru declinul său fizic era „sindromul vaccinării" post COVID-19.

Termenul este controversat - actualul sistem canadian de raportare a vaccinurilor pentru evenimente adverse nu include „sindromul postvaccinal " - și mai mulți specialiști consultați înainte de deces nu au putut ajunge la un acord asupra unui diagnostic, ridicând întrebări cu privire la faptul dacă starea bărbatului îndeplinea criteriile pentru o afecțiune „iremediabilă", adică fără speranță, incurabilă. Cazul anonimizat este unul dintre cele câteva evidențiate într-o serie de rapoarte publicate de un comitet MAID de examinare a deceselor, format din 16 membri, înființat de biroul medicului legist șef din Ontario în ianuarie.

Identificat drept „dl A", bărbatul a experimentat „suferință și declin funcțional" în urma a trei vaccinări pentru SARS-CoV-2. De asemenea, acesta suferea de depresie, tulburare de stres posttraumatic, anxietate și tulburări de personalitate și, „în timp ce se confrunta cu simptomele sale fizice ", a fost internat de două ori în spital, o dată involuntar, cu gânduri de sinucidere. „Printre specialiștii săi multipli, nu a fost confirmat niciun diagnostic unificator", potrivit raportului. Cu toate acestea, evaluatorii MAID „au considerat că diagnosticul cel mai rezonabil pentru prezentarea clinică a domnului A (declin funcțional sever) a fost un sindrom postvaccinal, în conformitate cu sindromul oboselii cronice".

Nu au existat „constatări patologice" la o autopsie care să poată identifica un diagnostic fiziologic subiacent, deși experiențele oamenilor nu pot fi ignorate doar pentru că medicina nu poate găsi ce este în neregulă cu ei. Cu toate acestea, legea canadiană privind moartea asistată cere ca oamenii să aibă o afecțiune fizică gravă și iremediabilă. Experții psihiatri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că bolile psihice ale bărbatului l-ar fi făcut sau ar fi trebuit să îl facă neeligibil pentru MAID.

Unii membri ai comisiei de evaluare a deceselor MAID s-au întrebat, de asemenea, dacă o afecțiune „nerecunoscută anterior în medicină" - și anume, un posibil „sindrom somatic (adică care afectează corpul) post-vaccinal" - ar putea fi considerată incurabilă.
Cazul evidențiază provocările și incertitudinile legate de acordarea eutanasiei pentru persoanele care nu sunt bolnave în fază terminală și ale căror decese naturale nu sunt previzibile în mod rezonabil - așa-numitele cazuri „Track 2".

Un alt caz a implicat un alt bărbat cu ulcere severe și multiple boli mintale, inclusiv depresie, anxietate, tulburare narcisistă de personalitate, tulburare bipolară și gânduri cronice de sinucidere. Cu un an înainte de a muri prin moarte asistată, acesta a încercat să se sinucidă sărind de la înălțime.

Un alt caz a implicat un bărbat șomer care suferea de o boală inflamatorie intestinală, care trăia cu un sprijin social redus, depindea de familie pentru locuință și sprijin financiar și care se lupta cu dependența de alcool și opiacee. Nu i s-a oferit tratament pentru dependențele sale, iar familia sa și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cererea sa pentru MAID.

În timpul unei evaluări psihiatrice, bărbatul a fost întrebat dacă știa de MAID și i s-au oferit informații cu privire la această opțiune.
Ulterior, furnizorul MAID l-a condus personal pe bărbat la locul în care a fost eutanasiat, ceea ce mai mulți membri ai comitetului de evaluare a deceselor au considerat o încălcare a limitelor profesionale care ar putea fi considerată drept „grăbirea unei persoane spre moarte". Alți membri nu au fost de acord și au considerat că acțiunile medicului au fost „utile și pline de compasiune".

Detaliile din rapoarte sunt limitate. Un purtător de cuvânt al biroului medicului legist a declarat că membrii comitetului MAID de examinare a deceselor nu pot discuta detalii despre cazurile menționate din motive de confidențialitate și respect pentru familiile implicate. Potrivit raportului lor, „doar un număr mic de decese MAID din Ontario au identificat preocupări", iar decesele selectate „sunt alese pentru capacitatea de a genera discuții, reflecții și considerații pentru îmbunătățirea practicii".

Dr. Sonu Gaind a declarat că este deranjat de aproape toate elementele din acest raport. „Cred că am depășit atât de mult linia cu Track 2 încât oamenii nici măcar nu pot vedea linia pe care am depășit-o", a spus Gaind, psihiatru și profesor de medicină la Universitatea din Toronto. „Este destul de clar că unii furnizori merg până la acea linie, și poate chiar dincolo de ea", a spus Gaind. „Aceasta este de fapt facilitarea sinuciderii în unele cazuri".

În cazul bărbatului al cărui medic l-a preluat, „acest biet om nu a putut avea acces la tratament medical pentru dependențele sale, dar a putut fi condus de medicul nostru la moarte", a spus Gaind. „Cred că este ceva profund greșit în asta". Începând din 2021, 2,6 % din toate dispozițiile MAID din Ontario au implicat persoane ale căror decese naturale nu sunt previzibile în mod rezonabil. În 2023, au fost raportate un total de 4 644 de decese MAID; 116 decese au fost identificate ca fiind Track 2.

Potrivit raportului, pacienții cu „decese care nu sunt previzibile în mod rezonabil" aveau mai multe șanse să locuiască în cele mai marginalizate zone din provincie, mai multe șanse să necesite sprijin pentru persoanele cu handicap, mai multe șanse să fie femei și mai multe șanse să locuiască singuri la toate vârstele. În cazul domnului A, „chiar și separat și în afară de faptul dacă sindromul post-vaccinal este o intrare valabilă, este foarte clar că nici măcar (evaluatorii MAID) nu erau siguri de aceasta",a spus Gaind.

„Au existat discuții repetate despre „niciun rezultat determinant al diagnosticului", niciun diagnostic unificator. De fapt, doar evaluatorii MAID au ajuns să spună că cel mai rezonabil diagnostic este sindromul postvaccinal, ignorând complet faptul că simptomele depresiei, traumele și dependențele pot provoca o serie întreagă de simptome, inclusiv fizice." Cu toate acestea, pentru a se califica pentru MAID, o boală mintală singură „nu ar fi suficientă", a spus Gaind. O boală mintală nu poate fi singura condiție care stă la baza solicitării MAID. Planurile Canadei de a legaliza MAID pentru boli mintale au fost amânate până în 2027.

"Deci, acum trebuie să spunem: «Ei bine, iată ceea ce credem noi că este un diagnostic medical probabil», iar apoi, pe deasupra, cu incertitudinea clară a diagnosticului, ei sunt capabili să spună: «Oh, plus acest lucru este acum iremediabil». Pentru că, dacă nu pot spune asta, este evident că nu te califici pentru MAID", a declarat Gaind. După vaccinare pot apărea afecțiuni rare care pot avea „consecințe care pot schimba viața", a declarat Dawn Bowdish, imunolog la Universitatea McMaster.

În cazul mielitei transversale, sistemul imunitar atacă nervii din măduva spinării, ducând la o afecțiune asemănătoare sclerozei multiple. Sindromul Guillain-Barre apare atunci când sistemul imunitar al persoanei atacă nervii, cauzând slăbiciune musculară și, în cazuri rare, paralizie. Ambele afecțiuni pot fi diagnosticate, a spus ea. Efectele secundare grave ale vaccinurilor apar, în general, în termen de două săptămâni după prima și, mai rar, a doua doză de vaccin, a spus ea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE