Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Camere secrete descoperite într-o piramidă din Egipt: Mistere vechi de 4.400 de ani scoase la lumină

Postat la: 07.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O echipă de arheologi de la Universitatea Julius Maximilians din Wurzburg, Germania, și cercetători locali au făcut o descoperire uimitoare în piramida lui Sahura din Egipt. În ciuda zecilor de ani de excavații, experții au găsit noi camere secrete în această piramidă, încăperi misterioase din monumentul egiptean antic, vechi de 4.400 de ani.

Noile săpături au scos la iveală opt camere secrete necunoscute anterior în piramida lui Sahura, faraonul egiptean din dinastia a V-a. Monumentul antic a fost construit acum peste 4 milenii pentru a-l onora pe rege, potrivit Jerusalem Post.

Eforturile, care au fost conduse de egiptologul dr. Mohamed Ismail Khaled, ajută la scoaterea la lumină a arhitecturii piramidei celui de-al doilea rege al dinastiei a V-a (2400 î.Hr.) și a primului rege care a fost înmormântat la Abusir.

Săpăturile au început în 2019, când cercetătorii au început să lucreze la stabilizarea substructurii, astfel încât investigațiile să poată începe în siguranță. Echipa a reușit să securizeze camerele funerare ale regelui Abusir pentru prima dată.

Ce se află în spatele tunelului misterios? Echipa descoperise dimensiunile originale ale camerei și un plan pentru antecameră, care se deteriorase semnificativ.

Din această descoperire, cercetătorii au reușit să găsească noii pereți, deghizându-i pe cei vechi deteriorați. Peretele estic al anticamerei a fost grav avariat, fiind încă vizibile doar colțul de nord-est și aproximativ 30 de centimetri din zidul estic.

Un pasaj jos care fusese descoperit inițial în 1836 de John Perring fusese excavat. Când echipa a intrat în tunelul în descompunere, acesta era în întregime plin de resturi și echipa nu a putut trece prin el. Echipa a reușit să demonstreze teoria lui Perring conform căreia trecerea duce în depozite.

Opt depozite secrete au fost descoperite până acum. Folosind tehnologie de ultimă oră, inclusiv scanarea laser 3D cu un scaner LiDAR portabil ZEB Horizon de la GeoSLAM, cercetătorii au colaborat cu echipa 3D Geoscan pentru a efectua sondaje detaliate în interiorul piramidei. Utilizarea acestei tehnologii a permis echipei să construiască o hartă cuprinzătoare atât a zonelor exterioare extinse, cât și a coridoarelor și camerelor înguste din interior.

„Acest proiect revoluționar reprezintă o piatră de hotar semnificativă în înțelegerea piramidei Sahura și a semnificației sale istorice", a spus echipa, condusă de dr. Mohamed Ismail Khaled, scrie Daily Mail.

Domnia lui Sahura a fost marcată de pace și prosperitate, conform Ancient Origins. „Printre altele, Sahura a făcut comerț cu țări străine, a dezvoltat o flotă și a deschis mine", a explicat arheologul.

Echipa speră că descoperirile vor ajuta la rezolvarea misterelor care rămân despre Piramida lui Sahura, inclusiv modul în care a fost construită și ce a fost depozitat în camerele secrete.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE