ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Calvarul româncei care a făcut o boală rară și gravă după ce s-a vaccinat anti-Covid. Medicii din Germania au confirmat că afecțiunea este o consecință a vaccinului

Postat la: 08.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gabriela Lawniczak, o româncă de 55 de ani, suferă de o boală de sânge rară și gravă, trombocitopenie asimptomatică, după ce s-a imunizat cu vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer-BioNTech. Medicii din Germania, unde locuiește temporar, au confirmat că afecțiunea este o consecință a vaccinului, scrie Gândul.ro, care redă povestea îngrozitoare a româncei.

"Începusem să mă învinețesc, dar nu aveam dureri. Îmi pocnesc venele fără să fac nimic, mă trezesc vânătă. Toți medicii mă întrebau ce medicamente iau și le-am spus că nu am luat în viața mea pastile. Medicul hematolog din Germania mi-a spus că am făcut trombocitopenie asimptomatică de la vaccin și că sunt mulți care au făcut boala asta de la vaccin", a mai povestit Gabriela despre momentul în care a aflat că suferă de o boală pe cât de rară, pe atât de periculoasă.

Boala, prezentă pe lista efectelor adverse ale vaccinului, îi pune acum viața în pericol. Gabriela, dependentă de un tratament costisitor, de 1.900 de euro pentru fiecare injecție la două săptămâni, a dat în judecată Ministerul Sănătății, Guvernul și compania BioNTech pentru a obține dreptul la tratament și despăgubiri. Cererea i-a fost respinsă de Tribunalul București, iar femeia intenționează să apeleze la CEDO dacă nu obține dreptate în România.

După ce și-a făcut toate cele trei doze de vaccin pentru a putea călători fără restricții în perioada pandemiei, Gabriela a început să resimtă efecte secundare severe, cum ar fi amețelile și sângerările nazale. Analizele au dezvăluit diagnosticul șocant, care a transformat viața sa într-un calvar.

În Germania, ea a primit tratament pentru boala rară, însă când a încercat să continue tratamentul în România, cererea i-a fost refuzată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vâlcea. Gabriela cere acum dreptul la tratament și în România, nefiind în măsură să plătească traducătorul și să comunice eficient cu medicii germani.

„Nu condamn pe nimeni, dar vreau măcar un răspuns, de ce nu beneficiez de tratament în România," spune Gabriela, care speră să-și unească forțele cu alți români ce au avut de suferit în urma vaccinării anti-COVID. În pofida eforturilor sale, Gabriela este blocată în Germania, țara care îi asigură tratamentul esențial pentru viața sa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE