ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ca si cum ar mai conta: Organizatorii Jocurilor Olimpice și-au cerut scuze după ce au jignit milioane de creștini cu scena asemănătoare "Cinei cea de taină"

Postat la: 28.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Organizatorii Jocurilor Olimpice Paris 2024 și-au cerut scuze duminică catolicilor și altor grupuri creștine indignate de un tablou kitsch din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice care a parodiat celebra pictură "Cina cea de Taină" a lui Leonardo Da Vinci, transmite agenția Reuters.

Segmentul, care semăna cu scena biblică în care Iisus Hristos și apostolii săi împărtășesc ultima masă înainte de crucificare și în care au apărut travestiți, un model transsexual și un cântăreț dezbrăcat, costumat în zeul grec al vinului Dionysos, a stârnit consternarea Bisericii Catolice și a dreptei religioase din America.

"În mod clar, nu a existat niciodată o intenție de a arăta lipsă de respect față de vreun grup religios. (Ceremonia de deschidere) a încercat să celebreze toleranța comunității", a declarat purtătoarea de cuvânt a Paris 2024, Anne Descamps, în cadrul unei conferințe de presă. "Credem că această ambiție a fost atinsă. Dacă oamenii au fost jigniți, ne pare foarte rău".

Franța, deși mândră de bogatul său patrimoniu catolic, are, de asemenea, o lungă tradiție de secularism și anticlericalism. Blasfemia nu este doar legală, ci și considerată de mulți drept un pilon esențial al libertății de exprimare. Susținătorii tabloului au lăudat mesajul său de incluziune și toleranță.

Biserica Catolică din Franța a declarat că deplânge o ceremonie care "include scene de batjocură și batjocorire a creștinismului". În Germania, episcopul de Passau, Stefan Oster, a declarat: "O deschidere impresionantă pentru jocuri sperăm pașnice. Cu toate acestea, Cina cea de Taină a fost un punct slab și complet superfluă în context".

Thomas Jolly, directorul artistic și creierul din spatele ceremoniei de deschidere flamboaiante, a declarat că subversiunea religioasă nu a fost niciodată intenția sa. "Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am vrut să includem pe toată lumea, atât de simplu", a declarat el reporterilor sâmbătă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE