Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cîțu oferă în plus la leafa minima 2 lei pe zi. Începutul austerității?

Postat la: 30.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În ședința de mâine a guvernului, 30 decembrie 2020, guvernul Cîțu va acorda, prin hotărâre de guvern, o creștere cu doar 40 de lei net a salariului minim pe economie. Astfel că salariul brut va ajunge la 2.300 de lei.

Reprezentanții executivului au argumentat în fața liderilor sindicali că patronatele nu au fost de acord cu o mărire mai consistentă.

„Cu 40 de lei la ora actuală și urmează o creștere a energiei electirce, nici măcar costul măștilor de protecție nu va fi acoperit," a spus liderul Cartelului Alpha, Bogdan Hossu, nemulțumit de cușma guvernamentală.

Liderul sindical a mai indicat că deși angajații români înregistrează o productivitate de 60% din media UE, la nivel tarifar leafa este de doar 35% din media UE.

Bogdan Hossu a participat, luni dimineaţa, la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit, în urma căreia autorităţile au anunţat că salariul minim brut va creşte din 2021 de la 2.230 de lei la 2.300 de lei.

Liderul a mai anunțat că se vor declanșa proteste specific.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a calculat că mărirea salariului minim, așa cum a fost anunțat de către Florin Cîțu, este de 2 lei pe zi. El consideră că acesta e primul semnal al începerii austerității.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE