Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cât timp trebuie izolat un bolnav de COVID-19: Expertiiii au răspunsul!

Postat la: 03.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Concret, medicii din SUA au ajuns la concluzia că un bolnav cu forme uşoare sau moderate ale bolii poate ieşi din izolare după 10 zile, fără să aibă nevoie de o nouă testare. Mai mult, experţii americani sunt de părere că simptomele COVID-19 şi nu testele reprezintă cel mai bun indicator pentru situaţia pacientului. De pildă, un pacient care a făcut, la un moment dat, febră, trebuie să stea în izolare, cel puţin 24 de ore, după ce temperatura sa revine la normal.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), odată ce simptomele COVID-19 dispar, cel infectat cu virus poate ieşi din izolare, pentru a-şi relua viaţa normală. Din datele adunate de americani reiese că cea mai lungă perioadă de izolare e necesară, aşa cum era de aşteptat, în cazul celor care fac forme grave ale bolii şi ajung să fie internaţi în spital. În general, aceşti oameni nu mai transmit virusul după 20 de zile şi pot ieşi din izolare. De fapt, s-a constatat că 88% dintre cei care erau grav bolnavi nu mai erau contagioşi, după doar 10 zile. Iar 95% dintre ei nu reprezentau niciun pericol pentru cei din jur, după 20 de zile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE