Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cât de importantă este încălțămintea de protecție?

Postat la: 25.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Munca pe un șantier de construcții sau desfășurarea unei activități în aer liber nu este întotdeauna sigură, mai ales dacă te deplasezi în mod constant într-un mediu periculos sau nesigur. Prin urmare, este important să te protejezi pentru a evita accidentele.

Aceasta include nu numai capul și corpul, ci și picioarele, care sunt, de asemenea, o zonă sensibilă. Cea mai bună soluție este să porți încălțăminte de protecție.

O protecție optimă

Accidentele la nivelul picioarelor sunt cele mai frecvente leziuni profesionale. Acestea pot include căderi, alunecări, înțepături, mișcări greșite și chiar entorse. Pentru a limita aceste riscuri și pentru a putea lucra cu ușurință, este recomandat să porți bocanci de protecție.

Vei găsi mai multe opțiuni și modele care diferă prin caracteristicile lor. Depinde de tine să alegi perechea cea mai potrivită pentru domeniul tău de activitate pentru o mai bună protecție.

Pentru a face alegerea potrivită, există mai multe criterii de luat în considerare: antiperforație, rezistență la hidrocarburi, izolație la frig, impermeabilitate, absorbție a șocurilor, antiderapant, antistatic. Dacă bocancii aleși au aceste caracteristici, ele vor fi eficiente.

O obligație prin lege

Codul Muncii a prevăzut o lege care definește echipamentul de protecție ca fiind un instrument care contribuie la protecția angajatului împotriva oricărui risc care îi amenință sănătatea sau siguranța. Această lege obligă un număr mare de companii să utilizeze echipamente de protecție (inclusiv bocanci) pentru a-și proteja angajații la locul de muncă. Astfel, se asigură că aceștia sunt pe deplin protejați în timp ce lucrează pe șantier sau în medii cu risc ridicat. Acești bocanci de protecție sunt, de obicei, furnizați gratuit de către companie. În zonele cu risc scăzut, unde nu se furnizează echipament de protecție, se pot oricând achiziționa acești bocanci pentru propria protecție. În prezent, există mai multe modele care răspund nevoilor tale și se potrivesc perfect în viața ta de zi cu zi.

Pentru igiena și bunăstarea ta

Din punct de vedere igienic, acești bocanci de protecție sunt destinați exclusiv utilizării profesionale, spre deosebire de încălțămintea obișnuită. Sunt concepuți special pentru o utilizare profesională zilnică, timp de ore îndelungate.

Bocancii de protecție îți asigură siguranța atunci când manipulezi substanțe chimice care se pot vărsa oricând pe picioare sau când lucrezi într-o zonă cu temperaturi ridicate. În plus, sunt ideali pentru a fi purtați pe terenuri murdare sau noroioase, de exemplu. Aceștia îți permit să îți păstrezi picioarele curate și bine protejate.

În plus, datorită rezistenței și impermeabilității lor, nu va trebui să suferi de umezeală sau de frig în timpul iernii. Prin urmare, sunt cea mai bună alegere pentru a-ți desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Confortul, un alt punct important

Bocancii de protecție îți oferă un confort optim în timp ce lucrezi. Aceștia sunt special concepuți pentru a-ți proteja gleznele de orice mișcare greșită. Și există chiar și perechi care sunt căptușite în interior pentru a-ți menține picioarele calde pe timp de iarnă. Așadar, este o idee bună să îți faci munca cu bocanci de protecție. Aceștia te protejează de orice risc și îți pot oferi și un confort maxim.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE