ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Bursele Europene sunt în picaj: investitorii se tem de tensiunile din Orientul Mijlociu

Postat la: 22.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bursele europene au înregistrat scăderi luni, în timp ce investitorii au aşteptat rapoarte financiare importante ale companiilor şi au monitorizat tensiunile ridicate din Orientul Mijlociu.

Indicele pan-european Stoxx 600 a consemnat o scădere de 0,66%, majoritatea burselelor majore şi aproape toate sectoarele fiind în teritoriu negativ. Acţiunile din sectorul asigurărilor au condus pierderile, în scădere cu 0,9%, în timp ce acţiunile din sectorul petrolului şi gazelor au înregistrat o creştere de 1,2%.

DAX, al bursei din Frankfurt, a coborât cu 1,025, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,05%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a pierdut 0,42%. Indicele italian FTSE MIB şi IBEX 35, al bursei din Madrid, au scăzut cu câte 0,71%.

Pieţele regionale au încheiat săptămâna trecută pe o notă pozitivă după ce Banca Centrală Europeană a anunţat a treia reducere a ratei dobânzii din acest an. BCE a redus joi rata de depozit cu încă 25 de puncte de bază, pe fondul unei reduceri mai rapide decât se anticipa a riscurilor inflaţiei în Uniunea Europeană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE