Bursele europene deschid în scădere| Pierderi puternice și pe bursele asiatice| Indicele Nikkei în cea mai proastă zi din 1987 |Fondurile globale tot mai pesimiste
Postat la: 05.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Piețele bursiere asiatice cad puternic luni, în condițiile în care temerile că Statele Unite s-ar putea îndrepta spre recesiune au determinat investitorii să fugă de activele de risc, pariind în același timp că vor fi necesare reduceri rapide ale dobânzilor pentru a salva creșterea economică, transmite Reuters.
Contractele futures pe Nasdaq au scăzut cu 2,9%, în timp ce contractele futures pe S&P 500 au scăzut cu 1,6%. EUROSTOXX 50 futures a scăzut cu 0,8%, iar FTSE futures cu 0,5%.
Indicele VIX - supranumit și "indicele fricii", a ajuns la un maxim al ultimilor patru ani, 41,8%, la doar trei săptămâni după ce a atins un minim al ultimilor șase ani, de 10,6%, potrivit The Guardian.
Semne neliniștitoare în SUA și China, cele mai mari economii ale lumii: scăderea consumului produce efecte pe scară largă / Cumpărătorii au început să renunțe și la ieftinele chipsuri
Șefi de companii din toate domeniile economice avertizează că americanii și chinezii cheltuiesc mai puțin, dar din motive diferite. De la McDonald's la Mercedes-Benz, executivii din corporații spun că mulți consumatori din China și SUA renunță la cheltuieli, arată The Wall Street Journal. Motivele sunt diferite. Detalii, aici.
Moralul investitorilor din zona euro a scăzut pentru a doua lună consecutiv.
Indicele Sentix pentru zona euro a scăzut la -13,9 puncte în august, de la -7,3 în iulie, aceasta fiind cea mai slabă valoare din ianuarie, potrivit The Guardian.
Mișcări puternice și pe piața valutară: dolarul și euro se depreciază cu peste 2% față de yen, în urma turbulențelor de pe piețele asiatice.
În jurul orei 07:30 GMT, dolarul era în scădere cu 2,34% la 143,01 yeni, iar euro cu 2,24% la 156,36 yeni. Bitcoin era în scădere cu 16,60%, la 52.505,00 dolari.
Bursele europene deschid în scădere
Bursele europene au deschis în scădere luni, în condițiile în care temerile legate de recesiunea din Statele Unite continuă să afecteze piețele de acțiuni.
În primele ședințe de tranzacționare, Bursa de la Paris a scăzut cu 2,64%, Londra cu 2,10%, Frankfurt cu 2,38% și Amsterdam cu 3,48%. Sectoarele bancar și tehnologic au fost cele mai afectate.
Barilul Brent, referința internațională, a scăzut cu 1,1% sau aproape un dolar la 75,91 $/baril, cel mai scăzut nivel din ianuarie, potrivit The Guardian.
Bursa din Tokyo: Nikkei se prăbușește cu 12,4% la închidere, cea mai mare scădere în puncte din istoria sa
Bursa de la Tokyo s-a prăbușit luni pe fondul îngrijorărilor profunde legate de economia SUA și al aprecierii yenului, indicele Nikkei suferind cea mai mare scădere (în puncte) din istoria sa, potrivit agenției AFP.
Indicele emblematic al capitalei japoneze, care se prăbușise deja cu 5,8% vineri, a căzut cu 12,4%, până la 31.458,42 puncte, înregistrând o scădere de aproximativ 4.400 de puncte pe parcursul sesiunii și depășind recordul anterior, care datează de la prăbușirea bursei din octombrie 1987.
Indicele extins Topix a căzut cu 12,23%, la 2.227,15 puncte.
Bursele din Seul și din Taiwan pierdeau peste 8% în tranzacțiile de luni după-amiază. Bursa din Tokyo scade cu peste 10%
În Japonia, indicele de referință Nikkei 225 a scăzut cu 10,01% la 32.314,40 puncte, iar indicele extins Topix a pierdut 10,49% la 2.271,33, în timp ce în Taiwan, indicele Taiex a scăzut cu 8,43% la 19. 813,83 puncte în jurul orei 13:19 (05:19 GMT).
Gigantul TSMC pierdea 9,52%, iar indicele KOSPI din Seul a scăzut cu 8,09% la 2 459,81 puncte, tranzacțiile fiind suspendate pentru scurt timp pentru a reduce volatilitatea.
În acest climat, fondurile globale de hedging au continuat să includă în portofolii investiţii care indică aşteptări economice pesimiste, în săptămâna încheiată la 1 august, când noi date au stârnit temeri că economia SUA va încetini mai repede decât era anticipat, potrivit unei note a Goldman Sachs adresată clienţilor, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.
Este a treia săptămână consecutivă în care pariurile fondurilor speculative conform cărora acţiunile vor scădea au depăşit adăugarea unor poziţii de investiţii pe termen lung, a spus Goldman, menţionând că a fost adăugată o poziţie lungă pentru fiecare 3,3 pariuri scurte.
Nasdaq Composite a căzut în teritoriu de corecţie vineri, după ce datele economice au indicat o încetinire economică mai rapidă decât se anticipase.
În SUA au fost create mai puţine locuri de muncă decât era aşteptat, cu o săptămână în urmă, iar activitatea de producţie a scăzut.
Fondurile speculative şi-au redus expunerea în şapte din 11 sectoare globale. Acestea includ sectorul financiar, industrial, imobiliar şi energie. Acţiunile din domeniul sănătăţii au fost, de asemenea, vândute în cel mai rapid ritm din aproximativ un an.
Fondurile speculative au anulat pariurile de risc de câteva săptămâni şi vineri au avut cea mai proastă zi din iunie 2022, performanţa lor scăzând în medie cu 1,8%, a spus Goldman Sachs într-o notă separată.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu