Burgerul din insecte tocate. Guvernul britanic finanțează programul global de hrană pe baza de greieri, viermi si gandaci
Postat la: 05.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pe motiv că pe planetă două miliarde de oameni mor de foame, Cabinetul britanic, condus de laburiști, intenționează să finanțeze cu 23 de milioane de lire sterline de la buget și de la diferite corporații un program de punerea bazelor unei noi industrii, care va putea valora peste 7 miliarde de lire sterline, în cel mai scurt timp, conform predicțiilor guvernamentale.
Behavioral Insights Team (BIT) a fost înființată în anul 2010 de către guvernul britanic, cu scopul de a schimba comportamentele umane, prin tehnica „nudge" (imbold, ghiont). În anul 2014, unitatea de lucru s-a transformat într-o societate comercială, pentru ca înainte de 2020 să aibă peste 200 de filiale, recunoscute de OECD. Funcționează ca o organizație mondială cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor de pe terra. În prezent este controlată de organizația caritabilă Nesta, care se declară o agenție de promovare a „mâncării sociale."
Folosind ingineria socială, precum și tehnici de psihologie comportamentală, economie socială și marketing, scopul organizației este de a schimba gândirea publicului, în vederea luării deciziilor de schimbare a obiceiurilor nu doar alimentare. Încă de la primele inițiative guvernamentale, echipa Behavioral Insights a fost condusă de către funcționarul public David Halpern, psiholog la bază, care - încă din pandemie - a decretat că „folosirea fricii este o procedură utilă, când oamenii sunt învățați greșit."
Astăzi, unitatea de propagandă se întinde pe mai multe continente, derulând peste 750 de proiecte, inclusiv 400 de studii randomizate în diferite țări. Având sediul central la Londra și o filială în Manchester, BIT are birouri și în Statele Unite, Singapore, Australia, Noua Zeelandă (Wellington), Franța (Paris), și Canada (Toronto).
Într-un recent raport, OECD notează că peste două sute de organizații din întreaga lume aplică tehnicile de inginerie socială, gândite de britanici, pentru schimbarea prejudecăților gastronomice. Cunoscând că publicul are o repulsie înnăscută față de consumul de insecte, la care se mai adaugă vechiile studii, potrivit cărora consumul de insecte ar fi nociv, fiindcă acestea se asociază cu diverși paraziți, grupul de lucru admite că va trebui să spele creierele oamenilor pentru a ajunge la schimbarea dietei.
Pentru renunțarea la prejudecăți, notează the Telegraph, guvernul și industria ce se va crea vor trebui să folosească tehnici de nudging/imbold social pentru „a convinge oamenii să-și schimbe friptura cu un platou pe bază de plante sau de insecte crescute în laborator." Infama „unitate de ghiont" a guvernului Regatului Unit a fost folosită în timpul pandemiei pentru a provoca frica în rândul publicului, cu scopul de a-i forța pe oameni să se conformeze, un proces care a fost considerat „foarte neetic" de către psihologi.
Recentele dezvăluiri din presă arată că prropaganda a inclus folosirea imaginilor macabre, cu muribunzi aflați în unitățile de terapie intensivă din spital, amplificând numărul zilnic de decese cu sloganuri de gen: „Dacă ieși, poți să răspândești moartea." Nicio entitate guvernamentală din lume nu finanțează programele de cercetare a consecințelor unei diete pe bază de insecte. Sunt destule proteinele? Ce riscuri sunt?
Prof. Anwesha Sarkar de la Universitatea din Leeds, unde infamul grup va avea sediul centrul de cercetare, a declarat pentru Telegraph: „Vrem să facem ca proteinele alternative să fie accesibile unei planete mai durabilă." Dieta inginerilor sociali se bazează pe o tocătură de insecte măcinate, un fel de burger cu de toate.
Pentru ca fandacsia să fie integrativă, Centrul Național de Inovare a Proteinelor Alternative (NAPIC), care este finanțat din bugetul de inovare al Regatul Unit, un quango guvernamental, o struțo-cămilă - nici de stat, nici privată - încearcă să vândă publicului gogoașa „alternativei la carne," în numele reducerii emisiilor de carbon, ca parte a agendei "Zero Carbon" a Marii Britanii.
Revista „The Economist," citită de elita globală, a publicat recent un alt material de propagandă, prin care îi încurajează oamenii să trăiască cu o dietă pe bază de insecte, precum o fac de secole cetățenii din Congo, pentru a salva planeta. Ce nu ne spune ziarul, care încasează tone de bani pe propaganda schimbărilor climatice, e că speranța de viață în Congo e sub 40 de ani.
Să mai punem la socoteală falimentul preconizat al industriei alimentare și al fermierilor? De fapt, unitatea de ghiont, cinic denumită încă de la înființare, are scopul nedeclarat al schimbării paradigmei industriale și slăbirea corpului social, astfel încât un grup mic de antreprenori să conducă lumea. Totul în numele salvării planetei. Dar nu omul este în centrul universului? Parcă așa știam din Facerea lumii.
Marius Ghilezan
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
România importă masiv energie, recunoaște ministrul Sebastian Burduja. De ce în Austria prețul curentului electric este la jumătate
România se confruntă cu o insuficiență de energie și recurge la importuri semnificative de electricitate, în special în perioadele de vârf de consum, dimineața și seara, a declarat ministrul de resort, Sebastian Burduja. În prezent, importurile ating un nivel de 2.500 de megawați.
-
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
Președintele ales al Statelor Unite a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt războiului într-o singură zi, dar consilierii sugerează că ar putea avea în vedere o „mare strategie".
-
Victorie în instanță pentru frații Tate. Dosarul pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional se întoarce la procurori
O instanță din România a decis marți să elimine o parte din probele strânse împotriva influencerului Andrew Tate în dosarul de trafic de persoane și a acordat procurorilor cinci zile pentru a decide dacă doresc să continue procesul sau vor să refacă rechizitoriul.
-
Suveica PSD-AUR: Interpușii PSD l-au propus în funcția de director general al Romprest pe fiul patronului Realitatea Plus care are banii băgați la AUR
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) l-a propus în funcția de președinte al CA și director general al Romprest pe Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul patronului Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, potrivit unui document obținut de G4media.ro.
-
ANALIZA celor 18 sondaje pentru prezidențiale. Cine sunt performerii și cum s-a ajuns aici - INFOGRAFIC
Duminica viitoare, pe 24 noiembrie, românii se vor prezenta la urme la Primul tur al alegerilor prezidențiale. Bătălia este puternică mai ales pentru Locul II între reprezentanții PNL, AUR și USR. Locul I deja pare adjudecat de premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD.
-
Bătaie pe Schengen înainte de alegeri. "Toată lumea doreşte să bage capul în poză"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după vizita preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, în Austria că este o perioadă de campanie electorală şi că "toată lumea doreşte să bage capul în această poză". Ciolacu a precizat că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, avea programată o întâlnire cu ministrul de Interne austriac.
-
Întâlnire de taină între Ludovic Orban și Traian Băsescu, înaintea retragerii surpriză
Prezent în cadrul dezbaterii Digi 24, Ludovic Orban a fost întrebat dacă, în cursul zilei, la ora 11.00, s-a întâlnit cu fostul președinte Traian Băsescu. Orban nu a vrut să confirme întâlnirea, dar a ținut să spună că a avut mai multe discuții de-a lungul acestei campanii cu fostul președinte.
-
Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
Casa Albă a declarat că strategia sa cu privire la eventuale negocieri între Ucraina şi Rusia este să aducă Kievul pe "cea mai puternică poziţie posibilă" şi a afirmat că Moscova, şi nu Washingtonul, este partea care promovează o escaladare a conflictului.
-
Globalistii vor Război Mondial: După SUA, Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei
Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei pentru Ucraina, scrie Figaro. Înainte de aceasta, NYT a raportat o decizie similară din partea Statelor Unite. Putin a spus că asta ar însemna că „țările NATO sunt în război cu Rusia".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
- 4.Congresul SUA vrea să interzică părți din Biblie care menționează că Iisus Hristos a fost ucis de evrei
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 7.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 8.Regele Charles e somat să facă un anunț istoric înainte ca grupul condus de Mark Zuckerberg să bulverseze omenirea
- 9.Canada începe eutanasierea victimelor vaccinului COVID-19. Medicii din Ontario au omorât asistat in primul caz al unei comisii speciale
- 10.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu